Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Odpírače očkování čeká neplacené volno. Itálie „zametla“ s tisícovkami doktorů a sester

Autor: ČTK - 
22. června 2021
15:23

V Itálii čeká až 45 000 zdravotníků, kteří odmítli povinné očkování proti covidu-19, nucená neplacená dovolená. Italská lékařská komora dnes informovala, že vakcínu si nenechalo aplikovat 2,3 procenta lékařů, sester, ošetřovatelů a dalšího zdravotnického personálu. Podle zákona o povinném očkování zdravotníků nesmějí ti neočkovaní být v přímém styku s pacienty, a pro mnohé to tak bude znamenat neplacené volno nejspíš až do konce roku, kdy má v Itálii skončit očkovací kampaň, napsala agentura APA.

Lékařská komora uvedla, že mezi lékaři je neočkovaných jen 0,2 procenta. Největší podíl neočkovaných zdravotníků - sedm procent - hlásí severoitalský region Emilia Romagna.

Italský parlament v květnu přijal zákon o povinném očkování pro zdravotníky. Vakcína je povinná nejen pro lékaře a sestry, ale například i pro lékárníky či psychology. Výjimku mohou dostat jen ti, u nichž by aplikace vakcíny mohla vážně ohrozit zdraví. Ti, kdo vakcínu odmítnou z jiných důvodů, musejí počítat s tím, že je zaměstnavatel přeloží na pozici, kde nebudou v kontaktu s dalšími lidmi. Pokud to nebude možné, může je poslat na neplacenou dovolenou.

radimf ( 23. června 2021 15:11 )

Ty seš taky pacient

radimf ( 23. června 2021 15:11 )

Ty seš taky pacient

nespokojeny ( 23. června 2021 14:45 )

Zda se očkovat nebo neočkovat je právo každého člověka.
Jen, přemýšlím, kdyby jen náznakově, byla taková zpráva zveřejněna v ČR. Milion chvilek a pod., už by svolávali demonstrace.

joanna5 ( 23. června 2021 11:08 )

no asi to k tomu speje - od cervence uz nebude mit zamestnavatel povinnost hradit testovani na pracovisti - to je sikanaa nehoraznost nejvetsiho kalibru toto - za neco, co lidi nezpusobili! At to vsechno zacvaka ten, kdo tu koronu vylaboroval a vypustil do sveta! A dalsi vec" zadnej kadernik, pediker atd. nema pravo lustrovat nas zdravotni stav !!!!

jajas ( 23. června 2021 08:09 )

Ty brďo, ty ses tedy pěkně nervnul....ty nevypadáš na covid, ty vypadáš na infarkt!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa