Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Drama v rybníku Velká Černá: Žena se začala topit! Přiletět musel záchranářský vrtulník

Záchranná akce u Černé u Bohdanče.
Záchranná akce u Černé u Bohdanče.  (Autor: HZS Pardubického kraje )
Autor: VaB - 
19. června 2021
17:09

Vrtulník, hasiči, policisté, záchranáři a strážníci. Takový šrumec byl v sobotu odpoledne u rybníka Velká Černá v Černé u Bohdanče. Topila se v něm žena, která musela být oživována. Vrtulníkem byla pak transportována do nemocnice.

Pár minut před jednou hodinou odpolední přišla složkám IZS z Královéhradeckého a Pardubického kraje výzva k záchraně tonoucí ženy v rybníku Velká Černá v Černé u Bohdanče. Na místo okamžitě vyjela jednotka hasičů, posílena o dobrovolnou jednotku, strážníci, záchranná služba a z Hradce Králové okamžitě startoval vrtulník Letecké záchranné služby.

První na místě byla hlídka městské policie Lázně Bohdaneč. „Při příjezdu hlídky na místo byla osoba již vytažena na břehu. Hlídka u ní okamžitě zahájila resuscitaci a další nezbytné úkony k záchraně života utonulé,“ uvedli strážníci.

Ve svých vozidlech mají i automatizovaný externí defibrilátor – AED. Ten je v případech resuscitace velkým pomocníkem. „V době příjezdu byla již na místě záchranná služba a Městská policie Lázně Bohdaneč. Prováděna byla nepřímá srdeční masáž. Na místo přilétl i vrtulník letecké záchranné služby a jeho posádka si převzala paní a pokračovala v pokusech o její oživení,“ uvedl k případu velitel zásahu nprap. Ondřej Pavlík z hasičské stanice v Pardubicích.

Pilot vrtulníku záchranné služby Královéhradeckého kraje přistál přímo u rybníka na malé ploše. „Lékařům se podařilo obnovit srdeční tep u ženy a my jsme postiženou naložili na nosítka a transportovali do sanitního vozu,“ dodal k zásahu jeho velitel.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání