Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čeští vojáci najeli v Mali na výbušninu: Stáli při nich všichni svatí!

Autor: ČTK - 
19. června 2021
16:40

V Mali v sobotu dopoledne najelo vozidlo české vojenské policie na výbušninu. Vojáci jsou v pořádku, nic se jim nestalo. Další informace Armáda ČR s ohledem na misi nechtěla sdělit. 

České vojenské vozidlo v Mali v sobotu dopoledne najelo na výbušninu. Všichni vojáci jsou v pořádku, nikdo se nezranil, informovala česká armáda. 

„V sobotu 19. června v dopoledních hodinách najelo české vojenské vozidlo při plnění operačního úkolu mise Takuba na výbušninu. Všichni vojáci jsou v pořádku bez zranění. Další informace s ohledem na druh mise nebudeme sdělovat,“ uvedla armáda. 

V Mali od roku 2014 působí rozsáhlá francouzská mise Barkhane, zaměřená na boj s islámskými radikály. V jejím rámci vznikla operace Takuba, jejíž součástí je od letošního roku i jednotka českých speciálních sil. Působit v ní může do 60 českých vojáků.

Dalších téměř 80 českých vojáků je zapojeno do výcvikové mise Evropské unie EUTM, čtyři čeští důstojníci pak působí v mírové misi OSN (MINUSMA).

eiben ( 19. června 2021 18:07 )

Ceska armada se chovaji jako okupanti jako kdysi SSSR u nas a v Mali nemaji vubec co delat. Jsou placeni z nasich dani a delaji vyliz ***ku zapadu

krapotkin ( 19. června 2021 17:56 )

Když moje matka (dnes 94 let) uklouzla na neuklizeném veřejném schodišti, odpověděl ji ombudsman mostecké nemocnice, že tam neměla co dělat. Copak dělá naše armáda (živená z daní Čechů a ne Malijců) v Mali ? Česká armáda má především chránit Česko.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání