Pozornost policistů z pohotovostní motorizované jednotky zaujala modrá Audi A6, ve které jeli tři mladí lidé. „Ti od hlídky odvraceli zrak, a zdálo se, že jsou velmi nervózní. Jednalo se o dva cizince a jednu devatenáctiletou cizinku,“ uvádí mluvčí Policie ČR Richard Hrdina.

Policisté vůz zastavili a podívali se trojici pěkně „na zoubek“. Nestačili se přitom divit nejen vlastním očím, ale i nosům. „Při silniční kontrole se z vozidla linul velmi silný zápach marihuany, a proto byl u devatenáctileté řidičky proveden orientační test na přítomnost drog v těle. Jeho výsledek byl pozitivní a to na látky amfetamin a metamfetamin,“ líčí Hrdina.

Kilogramy marihuany a tučná hotovost

„Při následné kontrole vozidla policisté nalezli v zavazadlovém prostoru v několika sportovních taškách necelé dva kilogramy sušiny marihuany a dva sáčky s bílou krystalickou látkou. Spolu s drogami měli ve vozidle také přes čtyři sta tisíc korun v hotovosti,“ dodává mluvčí. Policisté tak zadrželi majitele (20) drog, který je obviněn z nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí mu až desetileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Policisté v Nuselské ulici zastavili vůz, který převážel značné množství drog i peněz.  Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie