Královnin dostihový manažer John Warren ve čtvrtek ráno potvrdil, že se panovnice nezúčastní své oblíbené kratochvíle, napsal britský Daily Mail. Přesto prý panuje naděje, že by Ascotské závodiště mohla navštívit před zakončením pětidenní události.

Je to již podruhé za 69 let na trůně, kdy Alžběta prestižní přehlídku bizarních klobouků vynechá. A stejně jako loni je i letos důvodem přetrvávající koronavirová pandemie. Přestože je královna naočkovaná, Británii v posledních týdnech zmítá nebezpečná mutace delta, jíž podle statistik podlehlo mnoho starších osob s ukončenou vakcinací.

Dostihy Royal Ascot, které letos trvají do 19. června, jsou po staletí jednou z nejexkluzivnějších událostí společenského života v Británii, kam vyrážejí příslušníci šlechtických rodů, byznysmeni, celebrity a politici. Všichni musí dodržovat vyžadovaný přísný dress code, který dámám velí obléci společenské šaty a klobouk a pánům žaket.

Královna do roku 2020 závody v Ascotu nikdy nevynechala, a to ani kvůli těhotenství, projevu v parlamentu či epidemii dětské sedmé nemoci, napsala agentura AP. Ovšem v jejím věku se jejím obavám jistě už nikdo podivovat nemůže.

VIDEO: Královská rodina děkuje zdravotníkům

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům Instagram Kensington Royals

Fotogalerie
70 fotografií