Podezřele jedoucího řidiče zadržela v noci z 15. na 16. června hlídka v Praze 7. Vůz zvláštně kličkoval a ohrožoval svým neobratným řízením nejen sebe, ale i okolí. „Při komunikaci muž působil dezorientovaně a měl rozšířené zorničky,“ uvádí mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Proto pochopitelně následoval test na alkohol a na jiné omamné látky. „Byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin a canabinoidy,“ pokračuje Seifertová. „Strážníci muže omezili na osobní svobodě a přivolali na místo kolegy z Policie ČR.“ Tady by jejich práce za normálních okolností končila. Nebýt chyby, kterou zdrogovaný řidič udělal.

Křivé obvinění

„Poté, co jej strážníci předali policistům, muž obvinil jednoho člena hlídky, že je také pod vlivem omamných a psychotropních látek,“ uvádí Seifertová. Policisté toto „podezření“ prověřili. „Provedené testy jeho křivé obvinění vzápětí vyvrátily,“ dodává Seifertová. Co z toho pro něj vyplynulo? „Vedle podezření ze spáchání trestného činu bude muset 34letý muž u správního orgánu vysvětlovat křivé obvinění strážníka,“ uzavírá mluvčí.