Podle primátorova náměstka Petr Hlaváčka (za TOP 09) je nyní prostor, který město pojmenovalo Letenský muzejní distrikt, zanedbaný a nepohodlný pro pěší. Na soutěž dá město podle schváleného materiálu 2,6 milionu korun a odhad nákladů následných úprav je 85 až 100 milionů korun.

Online anketa

Při přípravě soutěže bude IPR vycházet z online ankety, která se uskutečnila začátkem letošního roku. Místní obyvatelé by podle ní v lokalitě chtěli více stromů, laviček a odpadkových košů. Zlepšit se má propojení jednotlivých prostranství, celá lokalita má být kompletně bezbariérová a počítá se s umístěním fontány.

Město kromě toho připravuje také studii úprav Korunovační ulice a již v roce 2018 schválilo návrh rekonstrukce významných tříd Veletržní, Dukelských hrdinů a Strojnická, které tvoří tzv. Letenský kříž. „Projekt Letenského muzejního distriktu na tuto práci logicky naváže a celkově bude koordinován se vznikající koncepční studií na ulici Korunovační,“ uvedl ředitel IPR Ondřej Boháč.

Video
Video se připravuje ...

Tma jako v pytli, zatuchlý odér, roztodivné houbičky rašící na zdech a prudká strouha na úrovni vltavského dna. Tak vypadá nejstarší kmenová stoka vedoucí pod Letenskou plání. David Zima

Fotogalerie
6 fotografií