Na mostě bude vyměněn svršek a opraví se poškozená místa konstrukce. Na spodním líci nosné konstrukce bude nová ochranná vrstva, která zvýší odolnost proti korozi a následnému drolení betonu.

Stavbu bude správa koordinovat mj. Pražskými vodovody a kanalizacemi, které přeloží vodovod, či Pražskou energetikou, která udělá přeložku kabelů vysokého napětí. Přeloženy budou také kabely veřejného osvětlení a odstraněny nefunkční sdělovací kabely, které zde jsou. Nově bude uloženo plynové potrubí, zvýší se ochrana potrubní pošty a obnoveno bude dopravní značení.

V první fázi oprav bude uzavřen jízdní pruh ve směru od nábřeží po Národní ke křižovatce s Voršilskou ulicí. Řidiči budou jezdit po tramvajových kolejích. Následně, od 15. července do 20. srpna, se omezení rozšíří do střední části, kdy nebude možný průjezd od nábřeží pro auta i tramvaje. Řidiči budou úsek objíždět přes Masarykovo nábřeží, ulicí Na Struze, Pštrossovou, Ostrovní a Voršilskou. Směrem k mostu Legií auta projedou.

Jak budou vypadat a kdy přesně se uskuteční práce v poslední, severní části mostu, zatím TSK neupřesnila. Postup opravy bude teprve projednán na základě postupu prací. Všechny práce mají však být hotovy letos.

Fotogalerie
4 fotografie