Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Aqualand Moravia po 8 měsících zase otevírá: Novinkou je dětský vodní hrad za 12 milionů

Autor: mat - 
9. června 2021
13:45

Jeden z největších vodních světů v Česku, Aqualand Moravia v Pasohlávkách na Brněnsku, po více než osmi měsících otevře ve čtvrtek své brány. Pro zájemce vznikla na místě laboratoř, kde bude možnost antigenního testování zdarma. Během uzavření kvůli vládním protiepidemických opatřením dokončili v aquaparku plánovanou novinku – dětský vodní hrad, který nemá v Česku obdoby.

Podle aktuálních vládních nařízení může být využita polovina celkové kapacity, což je v Pasohlávkách běžně 8 tisíc návštěvníků denně. Příchozí však musí před vstupem splňovat alespoň jednu podmínku: negativní test, prodělaný koronavirus v posledních 180 dnech nebo 22 dní od první očkovací dávky.

Vstup: Stačí i antigenní test ze zaměstnání

Lidé se mohou otestovat zdarma i přímo u nás. Vybudovali jsme laboratoř, kde zdravotníci provádí antigenní testy. Tento týden však došlo ke změně a pro vstup stačí i antigenní test, který má návštěvník ze zaměstnání či školy a doplněný o čestné prohlášení. Možnost testování na místě však budeme dále nabízet,“ upozornil ředitel vodního světa Petr Pavlacký.

Aqualand ve čtvrtek otevírá kompletní vnitřní areál a část toho venkovního. Letní sezónu odstartuje 26. června. Novinkou letošního roku je dětský vodní hrad za téměř 12 milionů korun.

„Hrad významně rozšiřuje možnosti využití pro děti, a to jak předškolního, tak školního věku. Nabízí čtyři nové tobogány, chrliče, vodní pistole, rotující vodní kolo a spoustu dalších zábavních prvků,“ prozradil Pavlacký.

Video  Aqualand Moravia po osmi měsících otevírá své brány  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Top turistický cíl jižní Moravy

Na návštěvnosti se v loňském roce podepsala pandemie, i přesto je Aqualand Moravia podle dat CzechTourism nejnavštěvovanějším turistickým cílem v Jihomoravském kraji.

„Na návštěvnosti se pandemie projevila významně, oproti roku 2019 se jedná o více než poloviční pokles. Nicméně nyní věříme, že se vše obrátí a čeká nás vydařená letní sezóna,“ uvedl Pavlacký s tím, že udrželi všech 125 stálých zaměstnanců.

Doprava z Brna zdarma

Aqualand také bude na své náklady zajišťovat veřejnou dopravu do Pasohlávek. Autobus bude například z Brna jezdit každou hodinu. Nejvýhodnější vstupenky do Aqualandu Moravia mohou lidé nakupovat na e-shopu, nyní je cena 419 korun. 

Video  Aqualand Moravia po osmi měsících otevírá své brány  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa