„Řidiči jezdí po objížďce přes Bzenec a Strážnici. Na silnici I/55 se jezdí kyvadlově, provoz řídí semafory,“ řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková. Stavba kruháčů, dopravní omezení i poskakování v kolonách potrvají rok.

„Při průjezdu stavbou lze, bohužel, očekávat delší čekací dobu v jednotlivých směrech před semafory, a to zhruba čtvrt až půl hodiny,“ řekl ředitel brněnského závodu ŘSD David Fiala.

Veselí řeší křížení silnic již 50 let

Snahy úspěšně vyřešit křížení dvou hlavních silnic, které se protínají v centru Veselí nad Moravou, jsou dlouhé asi 50 let. Denně centrem projede až 12 000 automobilů, včetně tranzitních kamionů.

Video
Video se připravuje ...

V dubnu má začít rekonstrukce kritických křižovatek v centru Veselí nad Moravou Hynek Zdeněk, blesk.cz

V minulosti nechaly úřady osadit křižovatky semafory. Ty nikdy ale nefungovaly, protože hned po jejich zapojení do zkušebního provozu, se v křižovatkách srazila auta.

Inženýři se proto časem rozhodli použít systému dvou kruhových objezdů. Ty budou od sebe vzdáleny pouhých 130 metrů. Jsou řešeny jako malé okružní křižovatky s jedním jízdním pruhem a jednopruhovými vjezdy a výjezdy.

Fotogalerie
13 fotografií