Nehoda se stala na silnici mezi Železnou Rudou a Alžbětínem. Řidič multikáry se zřítil ze svahu do šest metrů hluboké rokle. Stroj zůstal převrácený mezi stromy a pod ním skončil zaklíněný řidič, který při havárii vypadl z kabiny.

Jeřáb z Klatov

Okamžitě se rozjela záchranná akce. Na místo mířily všechny složky integrovaného záchranného systému a na pomoc vzlétl i záchranářský vrtulník z letiště Líně u Plzně.

Bylo třeba multikáru nadzvednout a zpod ní dostat jejího řidiče. Ze 40 kilometrů vzdálených Klatov pak na místo spěchal také speciální automobilový jeřáb. „Než dorazil, hasiči přizvedli havarované a převrácené vozidlo pomocí pneumatických vaků,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Vrtulníkem do nemocnice

Vzhledem k podmáčenému terénu a poloze stroje, který řidiče zavalil, bylo velmi těžké ho vyprostit. Když zraněného řidiče zpod multikáry konečně vytáhli, byl v bezvědomí. „Utrpěl mnohačetná zranění a vrtulník letecké záchranné služby ho dopravil na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni,“ uvedla Andrea Divišová z krajské záchranky.

Policejní mluvčí Dana Ladmanová doplnila, že nehoda se stala kolem 9:15. Vzhledem ke zranění řidiče policisté nemohli udělat dechovou zkoušku a vyžádali si odběr krve v nemocnici. Nehodou, při níž vznikla škoda odhadovaná na dva miliony korun, se zabývají klatovští dopravní policisté.

VIDEO: Tragická nehoda na Plzeňsku, řidič osobáku nepřežil střet s kamionem.

Fotogalerie
5 fotografií