Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pátrací akce na řece Váh skončila tragicky: Mária (†13) našli mrtvého

Aktualizováno -
8. června 2021
15:56
Autor: rix - 
8. června 2021
11:36

Policisté na Slovensku ukončili pátrání po nezvěstném chlapci, který měl zmizet v řece Váh poblíž obce Šúrovec v okrese Trnava. Mária bohužel záchranáři nalezli beze známek života, utonulého.

Chlapec odjel po poledni z domu na kole s tím, že jde s kamarádem na zmrzlinu. Namísto toho si to ale namířil k řece a šel se vykoupat. Odpoledne ho ale při radovánkách ve vodě strhl proud, uvedl Nový Čas.

Kamarádi, se kterými byl Mário u řeky, ihned zalarmovali kolemjdoucího muže a zavolali na tísňovou linku. Záchranáři pátrali po ztraceném chlapci celou noc a další den ráno pátrání obnovili. To už Mária nalezli mrtvého záchranáři z letky ministerstva vnitra sedm kilometrů od události v lokalitě Šintavské Bane.

Policie upozorňuje rodiče, aby na své ratolesti dávali pozor. „Policie apeluje na rodiče malých dětí, aby je nenechávali bez dozoru v blízkosti vody. Proud vody je nestabilní a každý den může být situace ve vodě jiná. Proto žádáme lidi, aby mysleli na bezpečnost a poučili děti, aby samy do vody nechodily,“ uvedla mluvčí trnavské policie Mária Linkešová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání