Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

7 věcí o druhém dítěti Harryho a Meghan: Místo dárků peníze! Tajemství jména i třetí ratolest

/
  • Princ Harry a Meghan
    7. června 2021 ● 17:00

    Svět nyní žije druhým porodem Meghan Markleové (39). Ta spolu s manželem, princem Harrym (36), v neděli oznámila, že se jim narodila dcerka, která dostala jméno Lilibet Diana. Co dalšího ale ještě o této události potřebujete vědět? 

  • 1.

    Předzvěst jména

    Všichni byli jistě nadšení, jak Harry a Meghan holčičku pojmenovali – Lilibet po královně Alžbětě (95) podle její přezdívky, Diana pak po Harryho mamince – tragicky zesnulé princezně Dianě (†36). Teď ale vyšlo najevo, že Harry něco podobného plánoval již dlouho, o jméně Lili prý uvažoval ještě dávno předtím, než vůbec dcerku zplodil. 

     

    „Během královských povinností v Liverpoolu v roce 2019, kdy byla Meghan těhotná a Archiem, Harry se někoho v davu zeptal, jak hláskují jméno jejich dcery Lily. Prý se o to Harry velmi zajímal a naznačoval, že by rád takové jméno dal jednou své dceři,“ uvedl podle Mirroru zdroj blízký královské rodině.

  • 2.

    Třetí dítě už ne!

    Jak už to tak bývá, sotva se páru narodilo druhé dítě, už se řeší, zda je jejich poslední ratolestí, nebo si za nějaký čas troufnou i na další miminko. Ovšem Harry a Meghan mají podle všeho jasno – a to již dost dlouho. Třetí dítě už nechtějí.

     

    Naznačili to například i v březnovém rozhovoru s Oprah Winfreyovou (67), kde odhalili, že čekají holčičku. Podle nich to bylo splněné přání a nemohli si přát víc. „Mít vůbec dítě, ať již jedno, či dvě, by bylo úžasné. Ale mít chlapce a potom děvče, co víc si může člověk přát… Máme naši rodinu – nás čtyři a naše dva psy,“ radoval se Harry. Oprah pak položila Meghan také dotaz: „Takže hotovo – budou jen dvě?“ A Meghan jí to potvrdila. „Dvě stačí.“ Otázka ale je, zda si to ještě přece jen nerozmyslí…

  • 3.

    Bez dědečků

    Ne každý má to štěstí vyrůstat ve velké a milující rodině a mít oba dědečky. Malá Lili bude zřejmě vyrůstat bez dědů, ačkoliv jsou oba stále naživu. Od prince Charlese (72) ji drží oceán, jelikož zatímco on žije v Británii, ona s rodiči a bráchou Archiem (2) sídlí v kalifornském Montecitu. Druhý děda, otec Meghan, je zase v očích své rodiny zapsán na černé listině.

     

    S Meghan nemluvili již od roku 2018, kdy si brala prince Harryho. Svatby se totiž Thomas Markle (76) nezúčastnil a s dcerou se rozhádali kvůli fotografiím a rozhovorům, které prodal do médií. Také nyní se Markle nezapomněl vyjádřit.

     

    „Jsem velmi šťastný, že má dcera úspěšně porodila mou novou vnučku. Přeji jim všem svou lásku a hodně štěstí,“ uvedl ve vyjádření pro Sun Thomas. Podle odborníků je ale jen velmi málo pravděpodobné, že by malou Lili někdy v dohledné době poznal osobně. Ostatně neviděl zatím ani Archieho.

  • 4.

    Není v tom sama

    Sice se narodila v USA, ale i tak je Lili osmou v pořadí na britský trůn. Má tak leccos společného se svou příbuznou, která je v pořadí až padesátá první. Sedmiletá Maud Windsorová se totiž také narodila na území Ameriky. Jenže její rodina se již do Británie zase stihla vrátit, než přišla na svět její mladší sestra Isabella. Ani tyto vzdálenější sestřenice tak Lili asi za kamarádky na hraní mít nebude. Maud má víc šancí trávit čas s princem Georgem (7), jelikož spolu chodí i do školy. Půvabná blondýnka Maud se představila veřejnosti především jako družička na svatbě princezny Eugenie (31) a Jacka Brooksbanka (35). 

  • 5.

    Místo dárků peníze

    „Ty, kdo se vyptávají, jaké mohou posílat dárky, bychom rádi požádali, aby místo toho podpořili tyto organizace (případně si alespoň něco zjistili), které pomáhají ženám a dívkám: Girls Inc, Harvest Home, CAMFED nebo Myna Mahila Foundation,“ oznámila organizace Archewell, kterou Harry a Meghan založili a pojmenovali ji po svém synovi Archiem

     

    Dokonce dvojice uvedla, že teď trochu omezí pracovní povinnosti. „Zatímco jsou  vévoda a vévodkyně na rodičovské dovolené, Archewell bude pokračovat se svou důležitou prací a nadále bude zveřejňovat příběhy na webu. Těšíme se na viděnou!“ stálo v prohlášení, které naznačuje, že kromě Meghan se bude o miminko starat i tatínek Harry.

    VIDEO: Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty

    Video
    Video patří k placenému obsahu Blesku
    Odemknout video

    Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty Petr Macek, Lukáš Červený

  • 6.

    Strádat nebude

    Někoho by možná mohlo napadnout, že by mohla Lilibet v pozdějším věku trochu žárlit na své bratrance George a Louise a sestřenku Charlotte, jelikož všichni tři v Británii navštěvují ty nejlepší školy. Ovšem ani Lili zřejmě nepřijde zkrátka, protože už teď je jasné, že v Montecitu je hned několik skvělých variant, co se týče školek a a dalších institucí.

     

    Meghan a Harry budou mít jistě z čeho vybírat. Největším favoritem je podle Daily Mailu zatím Laguna Blanca, která žáky »cepuje« od školky až po střední školu a 100 procent jejích účastníků pak pokračuje na vysokou školu. Prestižní škola, ne nepodobná té, kde se učí v Londýně George, ovšem není zadarmo. Stojí 20 tisíc liber za rok, tedy 590 tisíc korun.

  • 7.

    Detaily porodu

    Lilibet Diana přišla na svět již v pátek, krátce před polednem. Narodila se v nemocnici Santa Barbaře v Kalifornii a vážila necelých 3,5 kilogramu. Vše proběhlo zřejmě bez větších komplikací, protože rodiče i s dcerkou už o víkendu pustili domů. A právě v neděli vévodové ze Sussexu radostnou zprávu zveřejnili.

     

    „S velkou radostí princ Harry a Meghan, vévoda a vévodkyně ze Sussexu, vítají na světě svou dceru Lilibet „Lili“ Dianu Montbatten-Windsorovou,“ stálo v oznámení na webu Archewell. 

    Fotogalerie
    99 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 9

prvosienka: loft...mne je Megan prítažlivá

(13. 06. 2021 23:16)

prvosienka: ginkognito-----si rasistická

(13. 06. 2021 23:14)

hahans: A co testy DNA ? Nejsou potřeba ?

(07. 06. 2021 20:32)

loft: Jako když z oka vypadne babičce Raglan a jméno po královně. To by fakt sedělo ! Velice se MM střapčí, když je sebemenší náznam rasismu ( a to i když není), na druhé straně se velmi cpe mezi bílé. Proč si nechala třeba upravit ten její typický černoššký nos, který měla jako děcko ?

(07. 06. 2021 20:17)

loft: Vzhledem k jejich chování ke královské rodině ( čili i vnitřního citového vztahu k ní)je výběr jména pro dítě pouze vypočítavost a sledování dalšího prospěchu + zajištění trvání královských titulů především ze strany Meghan. Ta jistě moc vřelý vztah ke královské rodině nechová, kdyby ano, chovali by se jinak než doteď.
Je jasné, že ta tomu tvrdolínovi určuje co je správné a co ne, co bude a co nebude.

(07. 06. 2021 20:13)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy