Vévodové ze Sussexu se radují z dcerky Lilibet Diany, které pravděpodobně budou říkat hlavně Lili. Pojmenovali ji vlastně po prababičce, královně Alžbětě, jelikož právě Lilibeth byla její přezdívka z dětství. 

To by jistě panovnici i potěšilo, kdyby ji ovšem její nezdárný vnuk s chotí nezlobili  tím, jak k celé věci přistupují. Opět totiž porušili tradice královské rodiny. Nejprve to udělali již v případě narození syna Archieho (2) v květnu 2019 - oznámení o jeho narození nebylo učiněno celé tři dny, tuto dobu bylo drženo pod pokličkou.

A situace se opět opakuje - tentokrát byl příchod na svět malé Lili držen ve vší tajnosti hned dva dny. V pátek se dívenka narodila a svět se o ní dozvěděl až v neděli. „4.června jsme byli požehnáni příchodem naší dcery Lili. Je víc, než jsme si kdy dokázali představit, a zůstáváme vděční za lásku a modlitby, které jsme pociťovali z celého světa,“ ohlásili princ se svou americkou manželkou.

Ti s podobným přístupem přišli už během prvního těhotenství Meghan, kdy měsíc před narozením Archieho uvedli, že si nepřejí zveřejňovat žádné detaily o samotném porodu - o tom, že měla být vévodkyně na porodním sále, se svět dozvěděl až po osmi hodinách. 

Přitom královská rodina je známá tím, že zprávy o příchodech miminek na svět zveřejňuje velmi záhy, například v případě vévodkyně Kate (39) a narození jejích tří potomků bylo veřejné oznámení palácem zveřejněno již ve chvíli, kdy se choť prince Williama (38) vydala na porodní sál. Poté, co se miminko narodilo, byla zveřejněna i tato dobrá zpráva.

Ostatně Meghan také zvolila netradiční místa k porodu - porodnice Lindo Wing, kde rodily Harryho maminka Diana (†36) i jeho švagrová Kate, se jí nepozdávala. Přála si rodit doma, což nakonec ze zdravotních důvodů nebylo možné. Archieho tak nakonec přivedla na svět v nemocnici Portland Hospital, kde rodily i Sarah Fergusonová (61) či Meghanina kamarádka Victoria Beckhamová (47). Dceru Lili zase nyní porodila v kalifornské nemocnici Santa Barbara.

VIDEO: Harry s Meghan natočili podcast s malým Archiem. Popřál všem šťastný nový rok!

Video
Video se připravuje ...

Harry s Meghan natočili podcast s malým Archiem. Popřál všem šťastný nový rok! YouTube

 

Fotogalerie
88 fotografií