Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Minimálně 38 lidí zemřelo po srážce vlaků na jihu Pákistánu: Zraněné do nemocnice vozili i místní

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Reuters)
Aktualizováno -
7. června 2021
10:35
Autor: ČTK - 
7. června 2021
05:51

Při pondělní srážce dvou vlaků na jihu Pákistánu zemřelo nejméně 38 cestujících a desítky dalších lidí utrpěly zranění, informovala agentura AP s odvoláním na místní úřady. Na místě jsou záchranáři, kteří vyprošťují z poškozených vlaků raněné a těla obětí. Pomáhají jim i obyvatelé blízkých vesnic.

V provincii Sindh narazil expresní vlak do jiné soupravy, která krátce předtím vykolejila. Oba vlaky vezly dohromady asi 1100 cestujících. Ve vykolejeném vlaku se stále nachází 15 až 20 lidí, kteří volají o pomoc. Úřady se snaží sehnat těžké stroje, s jejichž pomocí by mohli být tito lidé vyproštěni. Stroje však podle informací místních médií na místo ani po čtyřech hodinách nedorazily.

Mrtvé a zraněné pasažéry odvážejí do blízkých nemocnic záchranáři, příslušníci policie, ale i místní obyvatelé. Na místo dorazili také vojáci. Podle některých odhadů je zraněných více než stovka a někteří jsou v kritickém stavu.

Příčina vykolejení vlaku a následné srážky zatím není jasná. Ajdžaz Ahmad, strojvedoucí expresu, který narazil do vykolejeného vlaku, řekl pákistánské televizní stanici Geo News, že když uviděl vykolejenou soupravu, snažil se ze všech sil brzdit, ale nepodařilo se mu expres zastavit včas. Jak dokázal srážku přežít, nevysvětlil.

V Pákistánu, kde je údržbě dopravního značení a tratí věnována malá pozornost, nejsou podobné nehody výjimkou, uvedla AP. V roce 1990 narazil přeplněný osobní vlak v jižním Pákistánu do stojícího nákladního vlaku. Při nejhorším železničním neštěstí v dějinách země zahynulo 210 lidí.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání