Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

1300 lidí evakuovali kvůli letecké pumě: Takhle ji pyrotechnik odpálil za Velkou Bíteší

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
6. června 2021
21:18
Autor: ČTK - 
6. června 2021
18:17

Ve Velké Bíteši na Žďársku dnes policie evakuovala asi 1300 obyvatel kvůli nálezu letecké pumy. Pumu našli pracovníci dopoledne při výkopech v okrajové části města. Domů se lidé mohli začít vracet po 15:00.

Mluvčí krajské policie Dana Čírtková ČTK následně sdělila, že pumu policejní pyrotechnik s doprovodem policejních vozidel převezl na bezpečné místo v okolí města, kde ji zneškodnil.

„Pyrotechnik za policejního doprovodu leteckou pumu převezl na bezpečné místo, kde ji zneškodní. Evakuace je ukončena a lidé se mohou vrátit do svých domovů. Děkujeme všem, kterých se evakuace týkala, za odpovědný přístup a ukazněnost,“ uvedla policie na twitteru.

O nálezu v lokalitě U Kapličky, kde dělníci připravovali základy pro stavbu nového rodinného domu, se policie dozvěděla v 10:00.

Místo museli opustit lidé z domů zhruba v okruhu 800 metrů. Podle mluvčí odjeli k příbuzným a známým nebo využili evakuační autobus. Před 14:00 byla lokalita zcela uzavřená.

S evakuací obyvatel pomáhali hasiči. Autobusy je převážely na fotbalové hřiště, kde byla pro případ, že by někomu bylo špatně, připravená i zdravotnická záchranná služba. Na hřišti bylo podle policie asi 150 osob.

Video  V Brně objevili v roce válečnou leteckou pumu  - Policie ČR Brno
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi