Šťastnou novinu oznámil princ Harry a jeho manželka Meghan. V pátek krátce před polednem se jim narodila dcerka. Vévodkyně ze Sussexu podle informací britského deníku Metro rodila v nemocnici v Santa Barbaře v Kalifornii.

Rodiče jí pojmenovali po její prababičce, královně Alžbětě II., které její nejbližší přezdívali Lilibet, a druhé jméno dostala po své tragicky zesnulé babičce, princezně Dianě. Lilibet „Lili“ Diana Mountbatten-Windsor po porodu podle informací britského deníku Daily Mail vážila necelých 3,5 kilogramů a už je se svou maminkou doma, kde ji přivítal bráška Archie, který se narodil v roce 2019.

Dle oficiálního stanoviska zbytek královské rodiny zprávu o narození malé Lili přijal pochopitelně pozitivně. "Královna, princ z Walesu a vévodkyně z Cornwallu, a vévoda s vévodkyní z Cambridge byli informováni a jsou potěšeni zprávou o narození dcery vévodovi a vévodkyni ze Sussexu."

Na webu Archewell pyšní rodiče zveřejnili dojemné prohlášení. O své novorozené dcerce Lili napsali, že „je víc, než jsme si kdy dokázali představit." Nezapomněli ani na své fanoušky, od nichž přichází gratulace z celého světa.  "Zůstáváme vděční za lásku a modlitby, které jsme pociťovali z celého světa. Děkujeme vám za vaši neustálou laskavost a podporu během této velmi zvláštní doby pro naši rodinu,“ dodali v prohlášení.

Meghan oznámila těhotenství na den sv. Valentýna, kdy s princem Harrym zveřejnili černobílou fotografii, na níž Meghan leží v trávě s hlavou položenou v klíně svého manžela, který ji hladí po vlasech. Na snímku už bylo patrné rostoucí bříško pod dlouhými šaty. Zprávu o novém přírůstku do rodiny oznámili ve stejný den, v den zamilovaných, jako oznámila své těhotenství v roce 1984 princezna Diana s princem Charlesem, kdy světu sdělili, že očekávají druhého potomka – prince Harryho.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Fotogalerie
59 fotografií