„Covidový systém zakuklení“, kterým se herec, jehož si diváci zamilovali například jako popleteného automechanika Františka Koudelku v komedii Jáchyme, hoď ho do stroje!, řídí, prý v praxi znamená to, že zkrátka nechodí do společnosti, aby eliminoval možnost nákazy nebezpečnou chorobou. Podle své manželky je Luděk Sobota naopak rád, že nikam nemusí – zatímco ona má ráda lidi a tento systém jí vůbec nevyhovuje. „Očkování mám, koronu jsem neměla, celou karanténu jsem si motala ty svoje korálky, když to šlo, zahrála jsem si tenis, na všechno byl čas a klid. Ale už mě to nebaví,“ shrnula rok života Adriana Sobotová.

Přesto však nezahálela. Blízko bydliště mají tenisové kurty s malou kavárničkou, kterou syn Ladislav (33), jenž pracuje jako kondiční trenér a nutriční poradce, přebudoval na sportbar a hned vedle zařizuje posilovnu. Do měsíce by ji měl otevřít a začít fungovat.

Manželé Sobotovi tak oslaví slavnostní otevíračku podniku svého synka zároveň se 40. výročím svatby. „Myslím, že těch čtyřicet let s Luďkem stálo za to. Zvykli jsme si na sebe,“ usmívala se Adriana tajemně a zároveň tak naznačila, že roky strávené po boku oblíbeného herce nebyly vždycky procházkou růžovým sadem...

VIDEO: Luděk Sobota přebral u Honzy Dědka: 7 pádů a 7 skleniček vína!

Video
Video se připravuje ...

Luděk Sobota přebral u Honzy Dědka: 7 pádů a 7 skleniček vína! FTV Prima

Dvojice se seznámila v roce 1979, při natáčení potrhlé hudební komedie Hodinářova svatební cesta korálovým mořem. Mladičká Adriana tam tehdy byla na praxi z filmové školy – a okamžitě přeskočila jiskra. Sobota, držitel prezidentské medaile Za zásluhy, byl ostatně v té době již několik let rozvedený a tudíž single. Dva roky poté se vzali a prožili spolu následující čtyři dekády.

Jejich vztah si za tu dobu prošel mnoha zkouškami. „Kompromisů bylo hodně, občas to byl boj. Ale zvítězili jsme oba dva, že jsme to vydrželi, on se mnou a já s ním. Občas to nebylo jednoduché, ale dalo se z toho vykličkovat,“ dodala Adriana.

Fotogalerie
38 fotografií