Pražští kriminalisté, kteří se specializují na drogovou problematiku, ve středu minulý týden dopadli muže, který dealoval heroin. Několikaměsíční akce „Maršál“ je tak konečně u konce.

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté dopadli po několikaměsíčním sledování dealera heroinu. Policie ČR

Muž prodával drogy na Praze 9, kde také bydlel. Přitom měl kvůli předchozí trestné činnosti soudem vyslovený zákaz pobytu na území celé Prahy. „Od začátku roku kriminalisté evidují stovky případů prodeje této drogy, kdy za den stihl „uspokojit“ až deset odběratelů a jeden gram heroinu prodával za jeden tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Podle policie měl muž prodej drog jako hlavní příjem.

Spadla klec

Přímo v akci dopadli kriminalisté dealera v místě jeho bydliště. Zrovna prodával „herák“ svým dvěma stálým klientům. Kriminalisté nasadili pouta dealerovi, jeho partnerce a nakupujícím. Muž měl doma několik gramů heroinu a desítky tisíc korun, to vše našli policisté při domovní prohlídce.

„V současné chvíli je devětatřicetiletý muž obviněný ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu v případě odsouzení hrozí až deset let odnětí svobody. Jeho stíhání je vedeno vazebně,“ řekla Siřišťová.

Fotogalerie
5 fotografií