Nehoda se stala loni na čtyřproudé výpadovce z Plzně směrem k dálnici D5 na Sulkově. Autobus narazil do odstaveného kamionu v pravém jízdním pruhu. „Řidiče jsme obvinili z trestních činů usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková. Řidiči autobusu teď hrozí až šest let vězení.

Mrtvá žena

Nepojízdný porouchaný tirák stál u pravé krajnice na silnici ve směru od Plzně. „Byl řádně označený, řidič a spolujezdec čekali na odtah,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Autobus do něj narazil. Ze tří cestujících na místě zemřela žena, řidiče (48) museli hasiči vyprostit bočním oknem. Záchranáři jej pak se středně těžkým zraněním odvezli do fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně.

Další zranění

Zranění byli i zbylí dva pasažéři z autobusu. „Transportovali jsme muže (28) a ženu (34) s lehčím zraněním,“ uvedli záchranáři. Zdravotníky potřeboval i řidič (31) kamionu, stejně jako jeho spolujezdec (46).

Nejprve to vypadalo, že náraz přečkali bez úhony. Po chvíli ale bylo zřejmé, že lékaře potřebují i oni. „Převezli jsme je dodatečně do fakultní nemocnice na Borech s lehkými poraněními,“ dodali záchranáři.

VIDEO: Na dálnici D2 u Lanžhota narazil kamion do auta silničářů. Řidič zemřel.

Video
Video se připravuje ...

Na dálnici D2 u Lanžhota narazil kamion do auta silničářů. Řidič zemřel. ŘSD

Fotogalerie
3 fotografie