V Houstonu je na prodej velice pozoruhodná nemovitost. Dům si postavil fanoušek Hvězdných válek na počátku 90. let po vzoru masky Dartha Vadera, a požaduje dnes za něj za 4,3 milionu dolarů (90 milionů korun). Není pochyb, že v této luxusní vile je mystická Síla velice silná.

Dvoupodlažní stavba nebyla ovšem postavena „před dávnými časy v předaleké galaxii“, jak zní na začátku každé epizody této sci-fi ságy, ale vznikla kolem roku 1992. Má nápadnou hranatou siluetu, která má připomínat vlajkovou loď temného lorda ze Sith zvanou Exekutor, jeho slavné stíhačky, jimž se říká TIE fightery, a legendární Hvězdu smrti.

Tahle stavba, která každého zaujme svým neobvyklým designem, se nachází na velkém pozemku v prestižní ulici West University, a nabízí působivý prostor o rozloze 7 000 čtverečních stop. Vypadá velice moderně a má masivní okna, která dovnitř propouštějí dostatek denního světla. V nočních hodinách je zase vila působivě nasvícena.

Uvnitř naleznete čtyři ložnice a pět koupelen, prosklenou pracovnu, velkou kuchyni s několika pultíky, a dvojí schodiště do patra, spojující obě křídla domu v modře podsvícený obývací pokoj se zajímavě řešeným čtvercovým gaučem. V budově se nachází celá řada soch, plastik a jiných uměleckých děl. Ty ovšem už slavnými sci-fi filmy inspirovány nejsou.

VIDEO: Ovládne malý Darth Vader svou temnou Sílu?

Video
Video se připravuje ...

Ovládne malý Darth Vader svou temnou Sílu? Youtube.com

Slova jsou ovšem v tomto případě zbytečná, podívejte se do naší galerie a pokochejte se pohledem na bezesporu velice futuristickou stavbu, která donedávna říkala „pane“ jednomu americkému chirurgovi, jehož identita zůstává utajena.

Fotogalerie
22 fotografií