Na dokumentární sérii Me You Can’t See, která od minulého týdne leží monarchům v žaludku, pracoval princ Harry od roku 2018, tedy dva roky před nechvalně proslulým megxitem. Řekl to ve čtvrteční bonusové epizodě zmíněného pořadu na streamovací službě Apple TV+.

A protože se nápad zrodil v době, kdy byl stále aktivním členem britské monarchie, musel na jeho realizaci získat posvěcení od královny. Podle zdrojů z paláce ovšem své babičce Alžbětě prodal vskutku jiný projekt, než ve skutečnosti zamýšlel; dokument popsal jako seriál o duševním zdraví válečných veteránů, nikoliv prostor pro osobní zpověď o traumatickém dospívání za zdmi paláce.

 „Harryho způsob popsání chystaného pořadu byl velmi zavádějící a seniorní členové královské rodiny by s tím zcela jistě nesouhlasili, kdyby věděli, že se bude jednat o osobní útok na jeho otce a celou instituci,“ citoval server The Sun zasvěcenou osobu.

Nikdo z paláce údajně nebagatelizuje Harryho traumata a těžký život, nemusel s tím ovšem chodit do televize, dodal zdroj s tím, že je z toho rodina značně rozrušená.

Zahraniční média v uplynulém týdnu přinesla hned několik reakcí členů královské rodiny na Harryho kontroverzní dokument. Princ Charles, do nějž se vévoda navezl nejvíce, je ze synových slov údajně zarmoucený. Princ William (38) zase nechápe, proč bratr své problémy neřeší v soukromí.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Fotogalerie
95 fotografií