Trať maratonu povede z Karlova mostu přes Křižovnické náměstí, náměstí Jana Palacha a Mánesův most směrem na Klárov. Závodníci poté poběží přes Čechův most, náměstí Curieových, Pařížskou, Celetnou, náměstí Republiky nebo Štefánikův most.

Kvůli závodu bude autobusová linka 194 v neděli ráno a dopoledne v provozu jen mezi stanicemi Malostranské náměstí a Nemocnice pod Petřínem a autobus číslo 207 pojede z Revoluční ulice odklonem přes Těšnovský tunel. Zároveň bude přerušen provoz tramvají v Revoluční ulici, na nábřeží Edvarda Beneše, Čechově mostě a v ulici 17. listopadu.

V souvislosti se závodem bude pro celou jeho trasu platit zákaz zastavení, přičemž na Kampě, v Pařížské ulici a na Staroměstském náměstí bude platit od sobotního odpoledne či večera. Od začátku závodu budou postupně uzavírány a zase otevírány silnice na trase maratonu, kterou zájemci najdou na informačním letáku k akci.

Trasa maratonu z 30. května 2021.
Autor: RunCzech

Jen pro elitu

Netradiční formát nedělního maratonu zvolili pořadatelé seriálu RunCzech, aby oživili závod, jenž se kvůli koronavirovým opatřením může uskutečnit jen pro elitu. Soutěžní osmičlenné týmy vybrali Petra Kvitová, Kateřina Neumannová, Zuzana Hejnová a Jiří Ježek a v každém týmu pojmenovaném po některém z titulárních partnerů je jeden špičkový český vytrvalec nebo vytrvalkyně. Každý tým podpoří jednu ze čtyř vybraných charitativních organizací. Vedle týmové soutěže se budou hodnotit individuální výkony a souběžně se navíc poběží mistrovství České republiky v maratonu.

Fotogalerie
28 fotografií