Mezi nejoblíbenější řecké ostrovy patří Rhodos (určitě nevynechejte návštěvu hlavního města na severu a také nejjižnější cíp, kde se mísí vlny Egejského a Středozemního moře), Kos (ohřejete se tu i v termálních pramenech) a Kréta (s pozůstatky minojské civilizace – palác Knossos).

K nejpopulárnějším ostrovům ale patří také Zakynthos (na plážích v Laganasu lze pozorovat vylíhlé želvy), Kefalonie (s krásnými jeskyněmi), Samos (kde se narodil matematik Pythagoras) a Korfu, které si zamilovala nejen císařovna Sissi.

Turistický ráj Čechů

„Řecké ostrovy patří k oblíbeným destinacím Čechů a s blížícím se létem se tento zájem stále zvyšuje,“ říká Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style. Řecká kuchyně je velmi chutná, pestrá a hlavně zdravá. Olivový olej a spousta koření jako oregano, bazalka, skořice a tymián dávají místním jídlům znamenitou chuť.

Nebuďte překvapeni, když vás majitelé taveren pozvou do kuchyně nahlédnout pod pokličky, vybrat si čerstvou rybu a objednat si, co na vás nejvíce zapůsobilo. A pak to zapít vínem retsina či anýzovým likérem ouzo.

S testy i bez

Řecko uznává potvrzení o očkování proti Covidu-19 (minimálně 14 dnů od druhé dávky) a v takovém případě nevyžaduje negativní test. Kdo očkování nemá, potřebuje pro vstup do země PCR test. 24 hodin před návratem do ČR je potřeba podstoupit antigenní test, v případně PCR testu 72 hodin před odletem. Po návratu do Česka musí neočkovaní podstoupit i PCR test.

 

Video
Video se připravuje ...

Těžké léto cestovek: Papež o koronaviru, Řecku i hrozbě krachů Jakub Veinlich, Aleš Brunclík

Fotogalerie
9 fotografií