„Naše zoo je prostě skvělá. Pokaždé, když se po nějakém čase vrátíme, čeká na nás něco nového. Teď po koronaviru jsme s tím ani nepočítali,“ říká Barbora Urbanská z Opavska po nedělní prohlídce.

Podle mluvčí zoo Šárky Novákové bylo financí opravdu poskrovnu, takže se pracovníci pustili jen do drobných staveb a úprav. „Těší nás, že i toho si lidé všimli,“ dodá mluvčí.

Kostry i obří včely

Modely zvířat v životní i nadživotní velikosti či kosterní modely jsou nepřehlédnutelné. U pavilonu slonů ční například kostra plejtváka obrovského a lebka vorvaně.

„Na dalších místech lidé najdou model čolka velkého, kudlanku nábožnou a želvu bahenní. Na Včelí stezce pak obří modely tří včel – matky, trubce a dělnice,“ líčí Nováková. K tomu zoo obnovila spoustu informačních panelů.

Právě se dokončuje

Ve venkovním výběhu slonů indických vniká nové prostorné stínidlo, pod které se vejde celé stádo. Plusem je, že pod něj bude dobře vidět i z vyhlídek pro návštěvníky.

Dále se dokončují dvě zařízení pro vzácné primáty – makaky lví a gibony bělolící, zadní část pavilonu Tanganika a výstavba komplexu chovných voliér pro ohrožené druhy ptáků naší i evropské fauny.

VIDEO: V Ostravě se loni v březnu po 10 letech narodilo mládě šimpanze hornoguinejského.

Video
Video se připravuje ...

V Ostravě se narodilo mládě šimpanze hornoguinejského Zoo Ostrava

Fotogalerie
3 fotografie