K sousedské roztržce došlo v sobotu 22. května po deváté večer v jednom z bytů v Novgorodské ulici, kde probíhal sousedský večírek. „Měla tam být údajně seznamovací párty,“ řekl Blesku mluvčí pražské policie Jan Daněk. „Konflikt, v němž hrál roli i alkohol, následně vygradoval, a jeden ze sousedů napadl druhého nožem. Bodné zranění, jež mu způsobil v oblasti břicha, si vyžádalo okamžité ošetření a následný odvoz do nemocnice, kde se podrobil operaci. Přímo v bytě pak hlídky zadržely s využitím donucovacích prostředků šedesátiletého útočníka,“ popsal v pondělí policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Souseda, na kterého útočník vytáhl nůž, na místě ošetřili záchranáři. „Muže s bodnými poraněními při vědomí odvezli do vinohradské nemocnice,“ uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Sousedským konfliktem se zabývá kriminální policie. „Případ prověřují kriminalisté pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví, kdy pachateli hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Daněk.

Během neděle byl útočník obviněn, policisté později zveřejnili video z jeho zadržení. Je na něm slyšet známou napadeného, jak hystericky křičí, že chce zůstat u něj. Policisté následně vniknou do bytu a útočníka zadrží. Podívejte se.

Video
Video se připravuje ...

Takhle policisté zadrželi podezřelého v Praze 10. (22. května 2021) Policie České republiky

Fotogalerie
12 fotografií