Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Peter surově napadl matku s dítětem. Přítelkyni chtěl v minulosti uříznout hlavu bruskou!

Autor: štt - 
22. května 2021
23:16

Celou noc jsme nespali a bojíme se té další - to jsou slova obyvatel Kamínky v okolí východoslovenského města Humenné. Peter, který chtěl před lety uříznout hlavu své těhotné přítelkyni karbobruskou, znovu útočil. Tentokrát surově napadl mladou matku s dítětem. Ani po 24 hodinách od útoku nikdo neví, kde se skrývá. Obec hlídali celou noc policisté se samopaly.

Vše se odehrálo v jednom z rodinných domů v obci. Žena měla na rukou půlroční dítě. Muž se s ní uvnitř zamkl a vyhrožoval jí zabitím. „Když jsem přišel, slyšel jsem, jak pláče a naříká. Ihned jsem rozbil okno a doběhl jsem pro pomoc k sousedovi,“ popsal příbuzný napadené ženy. Útočník podle svědků vykřikoval, že z domu se živá ven nedostane. Mladé matce se snažili pomoci sousedé i příbuzní. „Já jsem se ho snažil chytit, ale už byl na druhé straně plotu. Chtěl přeskočit zpět ke mně, že zabije i mě,“ řekl příbuzný napadené ženy.

Mužovo běsnění se přehnalo takřka přes celou obec. V sousedství rozmlátil i několik oken. „My jsme byli v ložnici a najednou bum. Nevěděli jsme, co se děje,“ popisují řádění obyvatelé Kamínky. V té chvíli už vletěla do pokoje skleněná láhev. Na dalším domě zase útočník vysklil okno kamenem. Na jednom ze zaparkovaných aut rozbil zadní i čelní sklo. Další noc obec již hlídali ozbrojení policisté, kteří prohledávali ulice i okolí.

Podle místních se podezřelý muž může ukrývat v lesích. Lidé z Kamínky mají strach a už teď se obávají další noci. Není se co divit. Petrovo jméno je dobře známé nejen slovenské policii. V roce 2013 ve Velké Británii vyhrožoval své těhotné přítelkyni. Zapnul karbobrusku a křičel, že jí podřízne krk. Během doby, kdy žil v Británii, skončil na místní policii přes dvacetkrát. O případu informovala slovenská televize JOJ a její informační portál novinky.sk.

Žena, kterou v noci terorizoval, má pomlácenou tvář. O surovém útoku nebyla schopna mluvit. Krátce před policejním výslechem téměř zkolabovala. „Vyšetřovatelům odboru kriminální policie Humenné bylo zahájeno trestní stíhání, ve věci přečinu porušování domovní svobody v souběhu s přečinem vyhrožování,“ vyjádřil se Daniel Džobanik, vedoucí oddělení komunikace a prevence KR PZ Prešov.

Obyvatelé obce si kladou otázku, jak je možné to, že člověk, který má na krku tolik závažných obvinění, je stále na svobodě. Loni tento muž dokonce fyzicky napadl i místní policisty přímo ve služebním autě. „Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování se k věci nebudeme blíže vyjadřovat, aby nedošlo k maření vyšetřování,“ informoval Daniel Džobanik.

Video  Peter surově napadl matku s dítětem  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání