Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bára a dvě holčičky přišly kvůli covidu o tatínka Láďu: Kamarádka se jim rozhodla pomoci

Autor: VaB - 
13. června 2021
17:58

Koupili dům, začali s rekonstrukcí a těšili se z dalšího člena rodiny. Přítel Láďa ale zemřel, zabil ho těžký průběh covidu. Maminka Bára s dcerou Aničkou (2) a maličkou Ladou jsou na všechno samy. Kamarádka se rozhodla rodině podat pomocnou ruku.

Láďa s Bárou si splnili sen – koupili si dům, který chtěli zrekonstruovat a upravit k obrazu svému. Rodina se navíc rozrostla o dalšího člena! Anička má sestřičku Ladu, která se před nedávnem narodila. 

Rodinu ale zasáhla ohromná tragédie. Ladislav prohrál boj s krutou nemocí covid-19, měl těžký průběh. Zemřel ve pětapadesáti letech. Bojoval do poslední chvilky, lékaři na něm viděli, jak se nechce vzdát. Nemoc byla bohužel silnější. 

„Láďa byl skvělý táta. Pečující, milující, neustále vymýšlel srandičky a pro svou partnerku byl ohromnou oporou. Byl to člověk se srdcem na dlani, v celé rodině i mezi přáteli měl nezastupitelné místo, nejen pro svou ochotu pomáhat, ale i pro svůj (občas trochu sarkastický) humor,“ popisuje na stránkách Donio kamarádka Dita, která se rozhodla Báře pomoci.

Báru teď trápí nejenom smrt přítele, ale i hypotéka, nejnutnější opravy, rekonstrukce, účty za vybavení nebo energie. „Potřebují pomoci. Sice by si o to sami neřekly, ale ocení jakoukoliv finanční pomoc,“ prosí Dita. Bára s Láďou navíc plánovali i svatbu. 

Ve sbírce můžete Báru, Aničku a Ladu podpořit zde. Je to pro ně nelehká doba. „Peníze ze sbírky budou použity na úhradu poplatků za chod domácnosti, nejnutnější vybavení pro malé holky, splátku hypotéky a případně na nečekané výdaje spojené s údržbou domu,“ dodává Dita.  

jana999 ( 14. června 2021 08:17 )

taky ho možná doktoři začali pozdě léčit, mám známou mnohem starší než byl on, tlustou, s těžkou cukrovkou, dostala 40 horečky a poslali jí na testy do fronty, samozřejmě měla covid. Do nemocnice jí vzali až po týdnu, kdy se její stav ještě zhoršil a to jí tam musel dovést syn. Po 4 dnech jí ještě s horečkami poslali zase domů, takže zázrak, že přežila ale doktoři na tom moc zásluhu neměli. Sousedku 80 odvezli na operaci kolena a strčili jí na covidový pokoj operace se nedožila, zemřela na covid, který dostala v nemocnici.

jana999 ( 14. června 2021 08:09 )

furie se ptala jestli si může koupit zmrzlinu? tak to teda je furie toho, koho se ptáte ne? Jinak, jak se někdo nutí k snatku? Když pán byl blbec a chtěl se vytahovat s mladou, tak to má.

jiznicechy ( 13. června 2021 23:13 )

Uživatel_5525363 ( 13. června 2021 21:10 )

předpokládám, že nějakou vatu měl, když s ním p*chala o generaci mladší buchta, leda že by měl sexy mozek.. taky nechápu, že takovej dědek jde do malejch dětí a ona zase do starého dědka a pak se diví když natahne bačkory..

Amy6 ( 13. června 2021 20:59 )

Jsem sama s dcerou od jejího narození, takže barák mě ani nenapadlo kupovat. Ale pokud mi na něho přispějete, pošlu číslo účtu! A určitě je nás víc...

Zobrazit celou diskusi