Hlášení o nehodě ve Strakonické ulici policie dostala kolem 09:50. Řidič z dosud neznámých příčin vyjel mimo komunikaci a havaroval, řekl policejní mluvčí Jan Rybanský. Průjezdný podle něj zůstal levý jízdní pruh. „Podle prvotních informací měl mít řidič vozidla zdravotní indispozici. Okolnosti nehody zjišťují policisté z oddělení dopravních nehod,“ dodal.

Záchranná služba k nehodě vyslala lékařský vůz, dvě sanitky a také vrtulník. „Podle prvotních informací z volání by na místě měli být čtyři zranění, dva z toho vážně,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. O život dvou mužů, kteří byli vážně zranění, bojovali záchranáři, oba resuscitovali více než půl hodiny. Bohužel ale marně.

„Následkem nehody utrpěli velmi vážná poranění, proto se nám bohužel boj vyhrát nepodařilo. Dvě ženy ve věku 58 a 79 let jsme převezli do Fakultní nemocnice Motol. Obě měly pohmožděný hrudník, starší navíc úraz zápěstí,“ dodala později.

Na místě pomáhali i pražští profesionální hasiči z Radotína. „Jednu osobu hasiči vyprostili a předali záchranářům, pomáhali také s resuscitací a poskytovali posttraumatickou péči účastníkům nehody,“ uvedl jejich mluvčí Martin Kavka. Pak také zasypali uniklé provozní kapaliny.

Řidiči si nehodu natáčeli

Policisté při nehodě rozdávali také pokuty - našlo se totiž několik řidičů-„čumilů“, kteří si nehodu natáčeli, kvůli čemuž se nevěnovali řízení. A navíc brzdili provoz. „V průběhu vyšetřování smrtelné dopravní nehody pokutovali kolegové čtyři řidiče, kteří se nevěnovali řízení a dopravní nehodu natáčeli,“ řekl Blesku Rybanský s tím, že je takové jednání velmi nebezpečné, neboť řidiči mohou způsobit další dopravní nehody. Celkem uložili policisté pokuty ve výši čtyř tisíc korun.

Policisté zveřejnili záběry řidičů, kteří si tragédii natáčeli:

Video
Video se připravuje ...

Čumilové si natáčeli tragickou nehodu v Chuchli, dostali pokuty. Policie ČR

Fotogalerie
26 fotografií