„Husky s vyplazeným jazykem hleděl v úterý odpoledne na strážníky přes okénko zaparkovaného auta. Uvnitř vozu byl podle svědka zavřený už od předchozího dne a celou noc lítostivě vyl. Strážníci viděli, že je připnutý na vodítku a v interiéru nemá ani misku s vodou,“ popsal situaci mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Majitele nenašli

Podle strážníků se o škodovku odstavenou v Komárově opíralo slunce a huskyho zahřívala jeho bohatá srst. „Strážníci měli vážné obavy, že by to pro něj mohlo mít osudové následky, a hned se v okolních domech začali shánět po majiteli automobilu. Nikde ho však nenašli a nikdo z místních ho neznal, a tak se hlídka rozhodla vůz otevřít,“ pokračoval Ghanem.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští strážníci osvobodili psa z rozpáleného auta. Městská policie Brno

Ke strážníkům přispěchal i kolemjdoucí s láhví vody a hned dal psovi napít. „Strážníci si všimli telefonního čísla na obojku, jenomže ani na jejich telefonát nikdo nereagoval. Spojili se proto s odchytovou službou městské policie a o huskyho se postaraly pracovnice v útulku,“ dodal mluvčí strážníků.

Pokuta až milion

Nyní je otázkou, proč majitel psa nechal zvíře zavřené v autě. Zatím není jasné, zda mu v jeho vysvobození nebránily závažné zdravotní důvody či zda se jen choval bezohledně. V takovém případě by mu hrozila pokuta až milion korun.

Brněnští strážníci vedou každý rok před létem rozsáhlou kampaň, v níž se snaží přesvědčovat motoristy, aby nenechávali děti ani zvířata osamoceně v autě. Upozorňují, že jim hrozí nejen zdravotní potíže, ale i možnost, že se včas nedovolají pomoci.

Fotogalerie
8 fotografií