Zákeřnost útoku mladistvého agresora šokuje. Seniorovi uštědřil jeden kopanec do břicha a jeden přidal i do hlavy, když už sekuriťák ležel na zemi. „Furt stejný zm*d,“ napsal mladík tentýž den na sociální síti. Okamžitě však strhl lavinu!

Lidé šokovaní brutalitou útoku na muže v seniorském věku rychle zjistili útočníkovu identitu a on asi dostal strach. Rozhodl se totiž utéct!

Video
Video se připravuje ...

Nezletilý gauner napadl starého muže z ochranky Facebook

Půjde za mříže?

„Policisté pátrají po jeho aktuálním pohybu,“ uvedla policistka Soňa Štětínská ve středu dopoledne. Během několika hodin byl ale zadržen. „Mohu potvrdit, že podezřelá osoba již byla omezena na osobní svobodě,“ potvrdila Štětínská.

Mladík možná doufal, že ho najde dřív policie, než rozzuření lidé, kteří záběry z útoku viděli.

Pod příspěvkem je už dva a půl tisíce reakcí, které vesměs dávají mladíkovi jasný vzkaz: „Dobře mu tak, se frajeří, jak napadl starého člověka, a teď se může podělat strachy.“

Hrozí mu až pět let

„Tak to je fakt velkej hrdina, sundat staršího pána. Radši bys měl chodit kanálama, protože jak tě někdo potká, tak asi budeš na té zemi ty, frajere…“

„Pokud bude mít štěstí, tak ho dřív najdou policajti.“

„Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z pokusu těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví,“ dodala Štětínská. Jako mladistvému hrozí agresorovi maximálně pět let vězení, není ale vyloučena změna právní kvalifikace.

„V tuto chvíli nelze být konkrétnější, hlavně vzhledem ke stavu řízení a věku podezřelé osoby," doplnila mluvčí.

Podle informací Blesk.cz vznikl konflikt poté, co sekuriťák načapal mládež, jak dělala „bordel“ v podzemních garážích obchodního centra.

Zmlácený je v šoku

K napadení došlo po slovní přestřelce mezi partou mladistvých a mužem z ochranky nákupního centra Forum Nová Karolina. Seniora po výměně názorů napadl mladík brutálními kopanci, jedním do břicha a druhým do hlavy. Senior byl ošetřen v nemocnici a je v pracovní neschopnosti.

„Je silně psychicky otřesen. Jsme s ním v kontaktu a má naši plnou podporu,“ uvedla Tereza Franková z agentury, která napadeného muže zaměstnává.

Mladík dělá problémy

Útočník patří mezi typické „potížisty“. Už má „na triku“ několik vroubků, naposledy dostal pokutu pět tisíc korun za to, že sedl za volant bez řidičáku. Údajně jde také o člena jedné ze dvou znesvářených partiček, které si už skoro měsíc domlouvají bitky na Ostravsku a Karvinsku. K jedné rvačce, při které mládež dokonce tasila nože a obušky, došlo ke konci dubna v Karviné.

Fotogalerie
10 fotografií