Před posilovnu Kentoya Fitness v Praze 10 dorazilo několik lidí ještě před zahájením provozní doby. „Už tu na nás čekali, až otevřeme,“ řekla recepční. Jistou roli hrálo podle ní právě kapacitní omezení. Mnoho klientů telefonuje a ptá se, jaká je obsazenost a zda si musejí rezervovat místo, uvedla dále. Návštěvnost je podle ní srovnatelná s posledním rozvolněním. Dopoledne příliš lidí nepřišlo, větší provoz očekávají odpoledne.

Ani Fitness Vagon neeviduje podle svého vedoucího Ivana Křepinského žádný velký nápor. „Jsme v centru Prahy, lidé zpravidla po cvičení pokračují do práce. To, že momentálně nemohou použít sprchu, je velký problém,“ řekl. Naopak povinnost předložit potvrzení o negativním testu za komplikaci nepovažuje. Mnoho lidí podle něj pravidelně podstupuje testy v práci, navíc každé tři dny si mohou v oficiálních odběrových centrech nechat udělat antigenní test zdarma.

10 lidí na sportovišti? Nesmysl

Euforie fitness dnes otevřela tři provozovny ze čtyř. Na Pankrác si podle provozní manažerky fitness Kristíny Navarové přišlo od rána zacvičit jen několik lidí. V pobočkách na Smíchově a Karlíně se dopoledne uskutečnily skupinové lekce, bylo tam tedy o něco živěji, řekla. Současná pravidla jako respirátory nebo nemožnost používat sprchy a šatny jsou pro mnohé klienty velmi nekomfortní a návštěvu tak podle ní raději odkládají. Někteří lidé se také obávají, zda se kvůli omezené kapacitě do posilovny vejdou. „Nechtěli jsme situaci ještě více komplikovat a požadovat rezervaci. Zatím to není nutné. Pokud by nápor zesílil, budeme na to reagovat,“ uvedla. Za nesmyslné považuje omezení deseti lidí na sportovišti, když každý prostor je jinak velký. V Euforii si podle Navarové spočítali, že pokud by se dodržoval limit 15 metrů čtverečních na klienta, například v provozně Pankrác by mohlo být 100 lidí místo současných deseti.

Pobočky nechává nadále uzavřené například společnost Factory Pro. „Současné nastavení podmínek není pro zprovoznění našich klubů realizovatelné,“ napsala firma na svém facebooku.

Vláda by dnes na odpoledním jednání měla probírat úpravu podmínek pro vnitřní sportoviště. Vnitřní sportoviště patří k nejdéle uzavřeným provozům. Naposledy jim vláda provoz kvůli zhoršení epidemické situace zakázala od 18. prosince. Předtím nesměly fungovat od 9. října do 2. prosince.

Video
Video se připravuje ...

Arenberger o dalším rozvolňování: Zelenou dostávají obchody i památky ČTK

Fotogalerie
10 fotografií