Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Frantisek (18) zmizel a zůstalo po něm jen kolo: Policie zatkla tři osoby a nasadila potápěče

Autor: rc - 
18. května 2021
07:28

Frantisek „Frankie" Morris, osmnáctiletý mladík, původem z Čech, zmizel před dvěma týdny ve Walesu. Před zmizením se měl zúčastnit večírku ve městě Waunfawr a následně byl naposledy viděn u hospody ve vesnici Pentir, jak vede své kolo. Policisté v souvislosti s jeho zmizením zatkli tři osoby a jeho máma, která je v současnosti v Česku, naléhá na strážce zákona, aby udělali domovní prohlídku u jeho přátel. Obává se, že se mu tam mohlo stát něco špatného.

Frantisek „Frankie" Morris se zúčastnil večírku ve městě Waunfawr poblíž národního parku Snowdonia National Park ve Walesu. Domů se však už nevrátil. Po osmnáctiletém chlapci, který pochází z Čech, bylo vyhlášeno pátrání. Vyšetřovatelé zjistili, že byl 2. května viděn ve vesnici Pentir, kde byl kamerami zachycen, jak vede své kolo. Kam však následovaly jeho další kroky, není jasné. Jeho kolo, které bylo píchlé, bylo nalezeno poblíž tamní hospody o týden později. Policisté vyslechli účastníky večírku a na sociálních sítích publikovali fotografie Frantiska s prosbou o pomoc při pátrání. Po Frantiskovi však jako by se slehla zem.

Podle informací britského deníku Daily Mail však strážci zákona oznámili zlom v pátrání. Vyšetřovatelé měli zatknout až tři osoby, a to v souvislosti se zmizením Frankieho. Policie uvedla, že jeden muž byl zatčen kvůli podezření z usmrcení nebezpečným řízením. Dalšími zatčenými byl muž a žena, kteří skončili na policejní stanici kvůli podezření z maření výkonu spravedlnosti. Zároveň policisté vyzvali řidiče, kteří se pohybovali v oblasti, kde byl naposled Frantisek viděn, aby se přihlásili a na sociální sítě publikovali fotografie aut, které projížděli oblastí.

Rád bych nyní vyzval další řidiče automobilů na fotografiích, aby se přihlásili, protože mohou mít důležité informace,“ uvedl důstojník Owain Llewelyn. Naopak další policejní důstojník Llinos Davies se obrátil přímo na Frankieho, jehož prosí, aby dal o sobě vědět. „Žádám Frankieho nebo kohokoli, kdo ví o jeho místě pobytu, aby nás kontaktovali,“ uvedl v prohlášení.

Rodina pohřešovaného chlapce je zoufalá. Máma Alice Morrisová v současnosti pobývá v Česku. Kvůli pandemii koronaviru nemohla ihned odcestovat do Anglie, aby se zúčastnila pátrání. Snaží se proto pomoci alespoň z Česka. Na sociální síti Facebook dokonce vznikla skupina, kde lidé mohou sdílet jakékoliv informace, které by mohly vést k nalezení Frantiska. Právě na ní zveřejnila zprávu, v níž prosí policisty, aby navštívili jeho přátele v Bangoru.

„Žádala jsem policii, aby prověřila lidi, které zná v Bangoru, a šla prohlédnout jejich domy, ale jejich reakce se mi zdá trochu pomalá. Myslím, že vyslechnout všechny jeho přátele v Bangoru by mělo být prioritou,“ uvedla ve skupině. „Myslím, že navštívil jednoho ze svých přátel v Bangoru a pravděpodobně se mu tam stalo něco špatného," dodala. „S ohledem na nedávné události a zatčení, k nimž došlo. Rodina potřebuje čas na zpracování všeho, protože je to pro všechny zničující. Až budeme mít další zprávy, zveřejníme je,“ objevilo se na stránce věnované pátrání po Frankiem.

V pondělí se na twitteru místních policejních potápěčů objevily informace o tom, že při pátrání po mladíkovi asistují a v oblasti řeky Afon Cegin hledají stopy, které by mohly objasnit jeho zmizení.

VIDEO: Devítiletá Anička Janatková. Okolnosti její vraždy zůstávají neobjasněny

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání