Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obří rodina šéfa lidovců Jurečky: Rodičům pořídili už 22 vnoučat

Aktualizováno -
16. května 2021
15:00
Autor: tsv, vei - 
16. května 2021
09:50

Šéf lidovců Marian Jurečka na twitteru zveřejnil v den rodiny fotografii té své, opravdu mnohočlenné. Vyjádřil respekt svým rodičům, kteří včetně něj vychovali pět dětí. Dnes mají jeho rodiče už 22 vnoučat, pěti „přispěl“  i on sám. 

„Je nás pět dětí a já smekám před rodiči, že naši výchovu zvládli, a děkuji jim. Dnes mají rodiče 22 vnoučat. Mít rodinu, své nejbližší, se kterými můžete v životě prožívat radosti i starosti, to je velká hodnota,“ napsal Jurečka.

Celá rodina se podle něj dokáže sejít pohromadě několikrát ročně. „Slavíme si vzájemně i narozeniny sourozenců, nebo kulatiny našich dětí. Během roku se tak všichni pohromadě sejdeme asi tak 5krát nebo 6krát,“ řekl Blesk Zprávám Jurečka, který před dvěma měsíci oslavil 40. narozeniny.

Uvařit jídlo pro tak početnou rodinu není nic jednoduché. I s tím si ale u bývalého ministra zemědělství umějí u Jurečků poradit. „S řízky ani vařením pro všechny příbuzné problém není. Se smažením často pomáhají děti. Není to tak, že by jeden člověk, jedna babička, nebo některá ze švagrových či sester vyvařovala a ostatní byli někde bokem,“ přiblížil něco málo z rodinné kuchyně.

Marian Jurečka dojíždí za prací do Poslanecké sněmovny z Rokytnice u Přerova, kde také farmaří. S manželkou a syny bydlí v rodinném domě. Když se sejdou všichni příbuzní, tak ani tam není žádný problém s kapacitou.  „Dokážeme se potkat buď ve velkém obýváku, nebo ve velké kuchyni. S místem není problém. Děti se vždycky rozptýlí do pokojíků, takže si každý nějaké to místo najde,“ dodal pro Blesk Zprávy.

Pět kluků 

Poslední přírůstek do rodiny přivítal Jurečka v roce 2016, kdy se mu narodil již pátý chlapeček. S manželkou však do poslední chvíle doufal v holčičku, které se možná nikdy nedočkají. Pro předsedu lidovců a jeho manželku Jarmilu je ideálním počtem dětí právě pět.

„Už když jsme spolu chodili a mluvili o rodině, shodli jsme se na ideálním počtu dětí za dobrých podmínek na 3–5, takže i kdybychom měli samé kluky, už k holčičce zřejmě pokračovat nebudeme,“ vyprávěl politik. 

Ve straně Jurečku v závodu o nejvyšší počet potomků předběhl pouze někdejší předseda KDU-ČSL Josef Lux, který splodil celkem šet dětí.

Květoslava Velanova ( 12. ledna 2024 13:49 )

Jurečka pochází z 5 ti dětí, sám má 5 kluků. Celá jeho rodina( sourozenci ) mají celkem 22 vnoučat. Kolik jich má Jurečka? Je ještě poměrně mladý.

Uživatel_5318449 ( 16. února 2023 06:24 )

Co jste to tady za lidi, musíte být hodně nešťastný a závistiví.

Jirik-ta ( 14. února 2023 10:39 )

Jirik-ta ( 14. února 2023 10:38 )

grafty8 ( 17. května 2021 02:39 )

zdejší banda koblih tu skučí protože jim už dávno nevlhnou a péra visí a visí už jen tuná na Blesku Babiš má čtyři potomky, tak si to vynásobte. Jen to tam zatím s plozením vnoučat bohužel drhne, ukrajinský vejlet nepřidal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa