Pořádně divokou plavbu za sebou má 48letý muž. Ten se vydal se svou kánoí v sobotu odpoledne na říčku Botič, jejíž hladina v posledních dnech kvůli vydatnému dešti stoupla. Dopravní prostředek ho ale ve Vršovicích zradil - krátce po třetí se s ním převrhl a muž tak skončil ve zhruba 13stupňové vodě. „Ve Vršovicích zasahuje centrální stanice u převržené kanoe na Botiči. Osobě na mělčině jsme poskytli tepelný komfort a další nebezpečí nehrozí. Potápěči byli z cesty k případu odvoláni,“ popsala situaci mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská.

Podle mluvčí pražských záchranářů Jany Poštové je muž v péči záchranářů, kteří ho zahřívají, transport do nemocnice ale nejspíš nebude třeba. Suchánská před čtvrtou dodala, že se podařilo zachránit i mužovy věci z válce. „Postupně odjíždíme,“ dodala mluvčí.

Hasiči při té příležitosti také upozornili, že vzhledem k výstraze vydané Českým hydrometeorologickým ústavem a povodňové situaci v republice důrazně doporučují zvážit veškeré aktivity v blízkosti vodních toků i na nich. 

Sledujte radar Blesku!

Video
Video se připravuje ...

Dodávka sjela do Kyjského rybníka v Praze, hasiči ji vytáhli 

Fotogalerie
19 fotografií