Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dvě ženy sebrali na Budějovicku kvůli prodeji mladých sexuálních pracovnic: Vydělaly prý miliony!

Aktualizováno -
14. května 2021
14:00
Autor: VaB - 
14. května 2021
13:19

Kriminalisté z Českých Budějovicích si posvítili na dvě ženy, které provozovaly erotické služby. Dvě pachatelky podle nich zaměstnávaly několik sexuálních pracovnic. Jsou obviněny z kuplířství. Přišly si prý na téměř čtyři miliony korun a hrozí jim dlouhé roky vězení.

Jak policie uvedla, vše začalo před rokem a půl. Jedna z žen (35) poskytovala své tělo k erotickým službám v Pardubicích a Českých Budějovicích ve dvou bytech. Pak si pronajala dům na Českobudějovicku a v tom začala ubytovávat jiné ženy. 

Klade se jí za vinu, že najednou „zaměstnávala“ čtyři až pět dívek, které za pronájem pokoje platily 1500 korun denně! Peníze od nich prý žena vybírala v hotovosti. „Protože se její ,podnikatelská činnost' více a více rozšiřovala, začala časem spolupracovat s druhou obviněnou, která inkasovala peníze od dívek v druhém pronajatém objektu. Zisk si dělily rovným dílem,“ popisuje mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Ženy (35 a 33) měly rovněž shánět dívkám klienty a ty je pak za stanovenou taxu obšťastňovaly. „Kněžky lásky používaly různá „umělecká jména“, a aby se klientům neokoukaly, ženy je střídavě přesouvaly mezi Pardubicemi a Českými Budějovicemi. Po určité době pak s některými ukončily spolupráci a našly dívky nové,“ dodává policistka. Velkým lákadlem byly vysoké výdělky a plný servis – nákupy, úklid, praní ručníků a prádla. Jen kondomy si dívky musely platit ze svého.

Tou dobou se o ně už zajímala kriminálka. A 12. května „spadla klec“! Kriminalisté provedli dvě domovní prohlídky, při kterých objevili jak sexuální pracovnice, tak i jejich údajné zaměstnavatelky. „Obě byly obviněné z trestného činu kuplířství. Ženy měly jasný společný záměr – získat majetkový prospěch z prostituce provozované jinými osobami,“ popisuje policistka.

Starší z žen si podle policistů přišla na pořádný balík peněz – 3 miliony korun. V tomto případě jde o zločin, za který může skončit ve vězení až na osm let. Mladší žena si měla vydělat o něco méně než milion korun. Hrozí jí tak čtyři roky vězení. Obě jsou vyšetřovány na svobodě.  

Video  Policejní razie na stavbě. Kontrolovali dělníky.   - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání