Krvavá lázeň v rýmařovském bytě na Bruntálsku se odehrála loni v létě. Šlo tak trochu o „záhadu zamčeného pokoje“. Smrt ženy mohla mít na svědomí jen ona nebo její namol opilý přítel, nikdo třetí v uzamčeném bytě nebyl.

Oba partneři si měli dopřávat kvanta alkoholu, tak jako mnohokrát předtím. Tentokrát vše skončilo tragicky, žena měla dvě bodné rány v tříslech od neznámého předmětu. Vykrvácela ze stehenní tepny. Obžalovaný Martin Ch. však vinu odmítl.

„Našel jsem ji tak už ležet v krvi poté, co jsem se v noci vzbudil. Udělala si to sama,“ trval na svém.

Celý od krve

Verzi o bizarní sebevraždě však soud smetl ze stolu. Přestože se bodný nástroj nikdy nenašel, podle soudu šlo nejspíše o šroubovák, vše podle senátu svědčilo v neprospěch obžalovaného muže.

„Byl od hlavy až k patě od krve. Poškozená ale měla čistá chodidla na nohou, takže těžko odešla schovat předmět, kterým se údajně měla bodnout dvakrát do třísel. To je na 99,9% vysoce nepravděpodobné,“ řekl předseda Ondřej Běčák.

Není nebezpečný

Podle soudu měl muž měl jednat v afektu po hádce, motivem mohly být partnerčiny výhrůžky, že ho vystěhuje nebo ponižující chování vůči němu. Martin Ch. byl závislý na příjmech z jejího poměrně vysokého důchodu a v podstatě nepracoval.

Verdikt? Osm a půl roku ve věznici s ostrahou. Mírovu či Valdicím, kam míří zločinci s vyššími tresty, se tak Martin Ch. vyhne. „Obžalovaný není zločinec v pravém slova smyslu, není nebezpečný. Nepanuje obava, že by měl svůj čin v budoucnu opakovat,“ zdůvodnil Běčák.

Chtěli svobodu

Obhajoba s rozsudkem nesouhlasila. „Smrtí své partnerky můj klient nic nezískal. Naopak, přišel o zdroj peněz. Není známo, čím ji měl bodat. Neexistuje žádný přímý důkaz, že bodal on,“ řekl obhájce Rastislav Vlček, který v závěrečné řeči žádal soud o zproštění obžaloby. Martin Ch. se na místě odvolal, rozsudek tak není pravomocný.

VIDEO: Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu.

Video
Video se připravuje ...

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu Jiří Marek

Fotogalerie
5 fotografií