Série pachatele, který své činy hájil tím, že se ocitl ve finančních problémech, začala na konci března. Tehdy si ve Veverské Bítýšce počkal na seniorku jedoucí na kole a z košíku jí za jízdy sebral tašku s nákupem a peněženkou. Získal tři stovky, což mu na dlouho nevystačilo. Odhodlal se proto k riskantnější akci. V jedné z obcí chtěl u obchodníka koupit dva balíčky cigaret.

Přetahovaná o pokladnu

„Při placení se pokusil ukrást kovovou příruční pokladnu. Při přetahování tuto majitel nakonec ubránil. Lupič tak musel zapomenout na požadované cigarety i tisícikorunu, kterou naoko platil, a zachránil se útěkem,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

O něco později získal dvě stokoruny, když v Braníškově zaútočil na autobusové zastávce na ženu (50), kterou ohrožoval nožem. Obsah uloupené tašky s osobními věcmi, mobilním telefonem a platební kartou zahodil.

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté dopadli muže (28), který na Tišnovsku kradl a loupil Policie ČR

Aktivita lotra se kvůli slabšímu lupu stupňovala, troufl si do dvou obchodů. „Tam při placení drobného nákupu s elektrickým paralyzérem v ruce pohrozil prodavačkám a ty mu z pokladny vydaly pokaždé asi deset tisíc korun,“ upozornil mluvčí.

Nakonec třikrát zaútočil na řidičky parkujících automobilů. Od nich si pod pohrůžkou násilí vynutil vydání kabelek s osobními věcmi, mobilními telefony a platebními kartami, vždy si však ponechal jen peníze.

„Na loupežné výpravy vyjížděl svým osobním automobilem Škoda, na nějž připevňoval převozní registrační značky sousedního státu. Maskoval se parukou a čepicí,“ uvedl policista s tím, že po 40 dnech od prvního útoku spadla klec. Muž se k loupežné sérii přiznal a kuriózně přidal i jeden případ, který poškozený vůbec neohlásil. Hrozí mu až deset let v base.

Fotogalerie
4 fotografie