Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Češi vzali znovuotevřené obchody útokem: Šokující videa ukazují davové šílenství

Autor: jel - 
11. května 2021
17:17

Na sociální síti se objevilo několik videí, která byla natočena v outletovém obchodním centru nedaleko Znojma. Jeden z obchodů totiž po svém znovuotevření připravil velkou slevovou akci. A právě ta zákazníky přilákala. Lidé prý běželi především kvůli omezené kapacitě prodejny. Ředitel centra uvedl, že od úterý začíná preventivní regulace fronty před vstupem.

Videa nakupujících, kteří vzali centrum útokem, kolují po sociální síti a mnozí uživatelé se nestačí divit. Sotva se totiž otevřeli vstupní dveře, nedočkaví lidé se začali mezi s sebou strkat a utíkat, co jim nohy stačily.

Podivných závodů se zúčastnil také Šimon. Ten na facebooku vysvětlil, že jeden z obchodů připravil pro zákazníky slevy, ale kapacita prodejny byla samozřejmě omezená. Lidé tak běželi, aby nemuseli čekat ve frontě. „Hlavní důvod proč všichni běželi, byly slevy v Nike a omezený počet lidí v prodejně, kdybych neběžel, stál bych ve frontě klidně i 3 a víc hodiny,“ napsal s tím, že přestože utíkal, jak nejrychleji mohl, hodinovému čekání se stejně nevyhnul.

Lidé v komentářích pod videi jsou chováním natočených lidí často šokováni. Někteří se zlobí, že restaurace a fitness centra jsou zavřená, ale v obchodních domech je takovýto nával. „A do fitka nebo restaurace nemůžeš, to je fakt vtipný,“ napsala Veronika. „To vypadá jak nějaký závody, opravdu lidi takhle blázní?“ podivila se Michaela.

Přestože situace vypadá naprosto šíleně, podle ředitele nákupního centra Jana Procházky nebyla kapacita centra vyčerpána. „Přes úvodní nápor vyvolaný mimořádnými slevami obchodníků se okamžitá kapacita centra, která je 2000 osob, dnes nevyčerpala,“ řekl pro TN.cz. Dodal také, že v následujících dnech očekávají spíše méně lidí, pro jistotu ovšem posílí některá opatření. „Preventivně však začneme od zítřka regulovat nejen fronty uvnitř centra, ale i před vstupem do něj. Z toho důvodu ještě více posilujeme počet členů security,“ dodal.

 

Uživatel_5521431 ( 12. května 2021 06:27 )

Píšou ve Znojmě, jinak to bylo všude stejné. Co se pořád se.ete do Prahy. 🤷‍♂️

diskutujici ( 12. května 2021 05:49 )

Útokem? Tak možná že zase v práglu. Tady všechny outletu a šopingáče v klidu.

XLADI ( 12. května 2021 04:17 )

Každej nakupovač ví že 1 den akce jsou nákupy nejlepši to že akce trvá několik dní a další dny zájem není takový je těmto jedno. Pro ně je důležitý ten dav

Mates33 ( 12. května 2021 00:01 )

Ještě to chtělo nastavit drát na podlahu a zvednout

dietr ( 11. května 2021 21:33 )

Staří nakupují, mladí fetují, musíme se s tím naučit žít, jak prohlásil soudruh Babiš.

Zobrazit celou diskusi