Podezřelého vozidla si všimli policisté krátce po devatenácté hodině večer v Průběžné ulici v Praze 10. Rozhodli se ho zastavit a provést kontrolu. Řidiče se hlídce podařilo zastavit v ulici Na Olšinách, ale když vystoupili z auta a zamířili k bavoráku, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět.

Video
Video se připravuje ...

Policisté ve stříbrném BMW našli plynovou pistoli, mačetu a falešný policejní odznak. Řidič měl navíc zákaz řízení Městská policie Praha

Policejní honička netrvala dlouho a po pár metrech nakonec řidič zastavil. Nebylo to ale z jeho vůle, spolujezdec se bál o své auto a strhl řidiči volant. „Kdyby to bylo moje auto, ujel bych,“ sdělil jednatřicetiletý muž policii. 

Hlídka rychle pochopila, proč se řidič snažil ujet. V autě totiž našli dost podezřelé věci - plynovou pistoli, mačetu, falešný policejní odznak Služby kriminální policie a vyšetřování a přes 23 gramů pervitinu. Spolujezdec na tom nebyl o nic lépe, policie u něj nalezla cizí platební karty. 

„Policisté lustrací v policejních evidencích zjistili, že řidič má uložené tři platné zákazy řízení. Test na alkohol i drogy na místě odmítl,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová. Případ řeší kriminalisté, ti zjišťují, komu sáček s pervitinem patří. „V počátku řidič policistům uváděl, že patří jemu. Posléze zjistil, že se jedná o trestný čin, a tak změnil názor,“ dodala Siřišťová. 

Zloději v domě

Není to ale jediný případ, který policisté tentýž den během své 12hodinové služby řešili. Hned poránu vyjížděli ke krádeži v rodinném domě. Po příjezdu načapali v domě tři nezvané hosty, na zahradě bylo několik pohozených tašek a před plotem už měli pachatelé nachystanou elektroniku. Skončili na policejní služebně, za porušování domovní svobody a krádež jim hrozí až dvouleté vězení. Jeden ze zadržených byl za tento trestný čin v posledních třech letech již odsouzen. 

Ani odpoledne si policisté neodpočinuli - na autobusové zastávce v ulici v Zápolí v Praze 4 si všimli tří podezřelých. Ti když spatřili policejní vůz, z místa odešli. „Při kontrole policisté u jedné z osob nalezli větší množství drog, a to konkrétně opiáty a kokain,“ uvedla Siřišťová. Muž (41) byl omezen na osobní svobodě a také převezen na policejní služebnu, za přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu může skončit ve vězení na dva roky.

Fotogalerie
11 fotografií