Za 16 měsíců 50 kilo dole. Jako dítě nespala kvůli posměchu okolí, dnes září sebevědomím

Kara měla problémy s jídlem už od raného dětství.
Foto: profimedia.cz
16. května  2021 
 06:00

Čtyřiatřicetiletá Kara Henderson z kalifornského města Temecula trpěla od dětství astmatem, kvůli kterému nemohla být aktivní tak jako ostatní děti. Její váha bohužel postupně rostla. V dospělosti se pro ni stalo jídlo navíc i útěchou. Až v roce 2017 se mladá žena rozhodla pro chirurgické zmenšení žaludku, které ji zbavilo chorobného přejídání se. Podařilo se jí postupně zhubnout o téměř padesát kilogramů. Půvabná Kara se nyní věnuje sportu a na nedostatek sebevědomí si nemůže stěžovat.

Kara jako dítě usínala v slzách, protože se jí spolužáci posmívali za to, jak vypadá. „Děti mě škádlily za to, že jsem tlustá, na základní i střední škole. Nemám ráda konfrontaci, takže jsem předstírala, že mě to netrápí, ale pak jsem většinu noci probrečela, brečela jsem, dokud jsem vyčerpáním neusnula," svěřuje se dnes už čtyřiatřicetiletá žena. Její celoživotní boj s nadváhou dosáhl svého vrcholu v roce 2014, kdy se Kara musela se svým manželem Jasonem přestěhovat. Tehdy začala trpět depresemi. „Když jsme se s manželem vzali, byl v námořní pěchotě. Museli jsme se kvůli jeho práci přestěhovat z Kalifornie do Severní Karolíny. Byl hodně pryč a já jsem byla poprvé v životě sama a daleko od rodiny a přátel. Jedla jsem, abych se uklidnila, a začala jsem rychle přibírat," popisuje těžké chvíle mladá žena, jejíž váha vystoupala až ke sto čtrnácti kilogramům.

Podívejte se také: Mladé a půvabné ženy Káťa a Ája hubly pod dohledem odborníka na slovo vzatého – Petra Havlíčka. Jak se dokázaly poprat s kily navíc?

V roce 2017 se Kara rozhodla pro chirurgický zákrok, díky kterému jí byl zmenšen žaludek o osmdesát procent. Během následujících šestnácti měsíců žena zhubla o téměř padesát kilogramů. Podle Kary bylo jednou z nejtěžších věcí po operaci to, že už nemohla jíst velké porce, na které byla zvyklá. Právě přejídáním se totiž mladá žena vyrovnávala se svými negativními pocity. Naštěstí vše postupem času pominulo a Kara se naučila vařit a jíst zdravá jídla. V roce 2019 žena porodila své druhé dítě Ivy. Během těhotenství se jí však nějaká kila vrátila, a tak se musela pustit do hubnutí znovu. Tentokrát však shodila ještě více!

Po zhubnutí se Kaře úplně změnil život. Dříve si se svými dětmi nemohla ani pořádně hrát a sotva vyšla schody. „Pořád jsem se zadýchávala. Teď můžu chodit na dlouhé a intenzivní túry a opravdu si je užívat," říká Kara, ze které udělala operace lepší matku, manželku i přítelkyni. Dnes má žena mnohem více energie, miluje nejen túry, ale i cykloturistiku, a dokonce se učí hrát golf. Její proměnu ocenila i její rodina a také přátelé, jelikož nejenže vypadá neuvěřitelně, ale především je mnohem sebevědomější. „Ráda jsem teď mezi lidmi. Cítím se konečně dobře i v normálním oblečení," tvrdí Kara, která svou proměnu loni završila liposukcí břicha a plastikou prsou. „Poprvé v životě mám pocit, že jsem tam, kde mám být, a to jak fyzicky a mentálně, tak i duchovně. Je ze mne nový člověk, který věří sám v sebe, což je vše, co jsem kdy chtěla," dodává Kara, která teď pro změnu čelí na Instagramu kritice, že je „příliš hubená“.  

 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji