Zrovna když se kultuře začíná blýskat na lepší časy a Daniel Hůlka už měl domluvené i kšefty s muzikálem Robinson Crusoe v Divadle Na Maninách, pochroumal si nohu. Před premiérou představení o slavném trosečníkovi, co se má odehrát na letní scéně, se představitel hlavní role nemůže postavit na nohy! Respektive, na jednu nohu… A stačil k tomu pouze jeden jediný neopatrný krok na obrubník. „Házel jsem na procházce míček svému psovi a podvrtl si kotník. Tři týdny na to teď nemohu šlápnout,“ popisoval legendární muzikálový Dracula.

Na kostýmovou zkoušku se musel dobelhat o berlích a prozradil, že mu prozatím dělá velký problém vyjít i schody.... Naštěstí ale nemá natrženou šlachu ani nic zlomeného, kotník je „jenom“ vymknutý a je v něm výron. Což je bohužel dosti bolestivé a dost ho to obtěžuje v běžném životě…

„Kdybych měl alespoň chodicí sádru, ale noha je oteklá, tak zatím běhám o berlích…“ posteskl si charismatický zpěvák a přiznal, že být imobilní je pro něj hrozným nezvykem. „Ještě že mám auto s automatickou převodovkou, jinak bych se nikam nedostal,“ dodal Hůlka, pro kterého by byl problém i řídit vůz.

VIDEO: Dan Hůlka o holích: Co se mu stalo?

Video
Video se připravuje ...

Dan Hůlka o holích David Turek

Naplno hrát začne prý až v době, kdy bude zcela zdráv. Doufá, že stihne premiéru, která bude 19. června na Letní scéně v Třeboni. Představení se pak bude hrát na dalších otevřených scénách na jiných českých a moravských zámcích.

A pokud mu to jeho zdravotní stav ještě nedovolí, pořád tu bude premiéra v divadle – ta byla kvůli covidovým opatřením odsunuta až na září. Snad už bude tou dobou zpěvák, jenž chtěl vrátit své prezidentské vyznamenání (kancelář prezidenta ho však od něj odmítla osobně převzít, poslal ho tedy prý alespoň poštou), dostatečně fit!

Fotogalerie
59 fotografií