Tragédie se odehrála kolem 16. hodiny na vrcholu táhlého kopce nad Slavkovem. „Podle prvotních informací měl šofér dodávky přejet do protisměru, kde se pak čelně střetl s řidičem motocyklu. Ten bohužel svým zraněním na místě podlehl,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

„Muže středního věku, jezdce na motocyklu, zdravotníci resuscitovali. Přes veškerou jejich snahu se však jeho životní funkce obnovit nepodařilo,“ potvrdila mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Před místem srážky uvízly v obou směrech silnice desítky motoristů. Hasiči a policisté je odkláněli na objízdnou trasu na Křenovice, i tam však čekaly problémy. „Tam provoz dočasně zkomplikoval šofér kamionu, který zůstal několik minut zaseknutý pod železničním viaduktem,“ upozornil policista.

Podle Ředitelství silnic a dálnic ČR byl kvůli nehodě u Slavkova také uzavřený exit 210 dálnice D1. Omezení trvalo až do půl deváté večer.

Video
Video se připravuje ...

Tragédie u Slavkova: Motorkář zemřel po srážce s dodávkou Policie ČR

Na Břeclavsku se zranila motorkářka

V neděli po 10. hodině havarovala u Břeclavi mladá motorkářka. „Pravděpodobně při předjíždění dvou vozidel nezaregistrovala, že jedno auto odbočuje a motorku položila na zem, aby zabránila střetu. Dechová zkouška byla negativní," sdělil Vala. Ženu po ošetření záchranáři přepravili letecky se středně těžkými poraněními do Fakultní nemocnice v Brně.

Hodinu po poledni se zranil také motorkář u Citonic na Znojemsku. Také pro něj přiletěl vrtulník a dopravil ho do znojemské nemocnice se středně těžkým zraněním. Větší štěstí měl muž za řídítky, který se srazil v Doubravici nad Svitavou na Blanensku s autem. „I tam letěl vrtulník, ale nehoda nakonec nebyla tak vážná a dispečeři jej odvolali,“ řekla Bothová.

Fotogalerie
4 fotografie