Jako první se k plotně postaví plzeňský hudebník Michal (59). Ten účinkuje v kapele Abba Stars a Sifon, ale také podniká – například prodává hudební nástroje. Dále je skladatel, aranžér, studiový zvukař. Michal má doma spoustu hudebních nástrojů i nahrávací studio. V něm vládne pevnou rukou, ale teď musí ukázat, jak to zvládne v kuchyni. Michal má rád zdravou stravu, snaží se vařit téměř bez lepku a dbá na to, kde potraviny kupuje. A takové je i jeho menu – sestavené z pečlivě vybraných surovin, připravované pomalým způsobem vaření. Servírovat však bude velice originálně: svou polévku například do hrnečku, protože pátý talíř má prý uražený roh. Najde se někdo, kdo se tím bude pohoršovat? Michal jako zábavu připraví představení své kapely. Ostatní budou překvapení a nakonec i dojatí. To když si Michal vystřihne sólo... Mimochodem, pokud by vyhrál, věnoval by prý peníze na kyslíkový generátor a ionizátor do domova seniorů.

Jako druhý v pořadí svůj kulinářský um předvede ajťák Honza (33). Ten žije s maminkou - po rozchodu s přítelkyní ji totiž nechal i s dcerou bydlet ve svém bytě. Honza rád vaří pro své kamarády, jak se mu bude ale dařit v soutěžním režimu? Honza vsází na moderní menu. To ale bude časově poměrně dost náročné, a přestože se na svůj den pořádně připravil, například si sepsal podrobný harmonogram, bude mít v kuchyni co dělat. Jet podle plánu se mu ale nedaří a tak bude muset improvizovat. Původně plánovaná domácí majonéza se tak nestihne, ale Honza půjde s pravdou ven. Co na to řeknou jeho soupeři? A jak se Honzovi povedou připravit steaky? Dostane každý takový, jaký by si přál? A bude se hostům líbit atmosféra? Honzu podrobí otázkami na tělo. Své spolusoutěžící ale zklame dezertem, ten se bude mnohým zdát přeslazený. Přijde Jan o body?

VIDEO: Středeční Prostřeno!: Řádně naplánováno

Video
Video se připravuje ...

Středeční Prostřeno!: Řádně naplánováno 

Středeční soutěžní večeři nachystá vývojář Vítek (25), sportovec tělem i duší. Doma vaří spíš jeho přítelkyně, která ho také do Prostřeno! přihlásila. Prý jí doma tak dlouho tvrdil, že by to také zvládl, až za něj vyplnila přihlášku. Vítek se výzvy nezalekl, nepodcenil trénink, své menu si nacvičil a také si připravil velmi podrobný časový plán, podle kterého potom pojede, podobně jako Honza. Podaří se mu ale jídla nejen „vyrobit“, ale také dokonale dochutit? Bude stíhat, nebo dopadne jako mladík, jenž vařil předchozí večer? Vít svěří, jak tvoří toastový chleba, aby měl dokonalý tvar. Pro Michala ovšem nedostatečně zdravý – už v úterý se nechal slyšet, e mouku preferuje pohankovou. A jak se hostům bude líbit zábava – ochutnávání jídel poslepu? Nebudou už po vydatné večeři dostatečně plni?

Ve čtvrtek se konečně dočká maminka na mateřské dovolené Kamila (32). Nemá to v životě snadné - Má dvě děti a oba jejich tatínci jsou ve výkonu trestu, takže Kamila musí být opravdu silná, aby vše zvládla. Do Prostřena! šla s jasným záměrem, potřebuje zvítězit. Nechce to nechat osudu ani náhodě a vsadí na bodovací taktiku, dělá si výpočty, podle kterých se snaží vyhrát. Podaří se jí její taktika? Menu Kamila ale musí připravit bez trouby. Zvládne to? A co její hosté řeknou na to, že místo klasického „vánočního“ řízku v trojobalu s bramborovým salátem dostanou od Kamily maso „na přírodno“ se zeleninovým salátem? A jak zareagují na zábavu, jíž bude „představení“ s kočkami nabuzenými šantou, kterých má doma šest? Jeden ze soutěžících si ale zábavu neužije – je totiž alergický na kočky. Kamila se také svěří, že se zajímá o pátou dimenzi.

VIDEO: Čtvrteční Prostřeno!: Dopředu promyšlené taktizování

Video
Video se připravuje ...

Čtvrteční Prostřeno!: Dopředu promyšlené taktizování 

Jako poslední se v kuchyni předvede druhá maminka na mateřské dovolené, Kateřina (32). Do Prostřeno! ji přihlásila sestra, která v něm již účinkovala. Katka se netají tím, že je stydlivá a bojuje s nervozitou a stresem, což jí dost komplikuje vaření. Dokáže to Katka vůbec překonat? A jak si poradí se svým časově náročným menu? Nejvíc se Katka bojí steaků, zda je zvládne připravit minimálně tak dobře, jako Honza v úterý. Aby všechno dopadlo tak, jak má, a steaky byly tak akorát. Jak se bude Michal tvářit na to, že se ani tentokrát nedočká celozrnné bagety? Je sice tmavá, ale ne proto, že byla z celozrnné mouky… Zábavu však bude mít Kateřina rozhodně nejlepší. Hádání filmů podle rekvizit je až překvapivě zábavné. A dojde nakonec k odhalení taktika? Všichni tak nějak tuší, že tu je, jen nikdo neví, kdo to je. A jak celý týden dopadne? Kdo to vyhraje? A bude to výhra zasloužená?

Dívejte se každý všední den od 17,50 na FTV Prima, jelikož pod pátečními pokličkami možná bude velké překvapení pro všechny...
Fotogalerie
12 fotografií