Někdejší vévodkyně ze Sussexu napsala dětskou knihu s názvem The Bench (Lavička). Zhruba čtyřicetistránková óda na jedinečný vztah mezi jejím synem Archiem (2) a jeho tatínkem, princem Harrym (36), prý vznikla díky básni, kterou složila pro svého manžela ke Dni otců, měsíc po narození Archieho. Jenže už nyní, ještě před vydáním knihy, sklízí ostrou kritiku. Je zde totiž až nápadná podobnost s jiným knižním titulem, The Boy on the Bench (Chlapec na lavičce) od spisovatelky Corrinne Averissové a ilustrátora Gabriela Alboroza.

Knihy si jsou podobné i vizuálně - obě mají výrazně barevnou obálku, na které je vidět lavička pod stromem obklopeným ptáky (na Meghanině literárním počinu je však pouze lavička pod stromem, u Averissové jsou okolo i skotačící děti), ilustrace od oceňovaného výtvarníka Christiana Robinsona v Meghanině knize zase ukazuje totožný pohled seshora na otce se svým chlapečkem, jak dřímá na lehátku venku, tak jako v knize od Averissové a Alboroza.

Na twitteru se proto sešlo množství komentářů, které Meghan Markleovou nařkly z plagiátorství. „Než poběžíte a utratíte peníze za knihu Harryho manželky, přečtěte si originál,“ radili mnozí uživatelé na této sociální síti.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Objevily se také spekulace, že Meghan tuto knihu zakoupila pro svého synka a pak ji volně přepsala podle sebe, další zase navrhovali knihu za 12,99 liber (389 korun) bojkotovat.

Všechny tyto divoké úvahy však utnula sama autorka „původní“ knihy. „Po přečtení popisu a zveřejněné ukázky z nové knihy vévodkyně konstatuji, že to není stejný příběh, nebo stejné téma jako Chlapec na lavičce. Nevidím žádné podobnosti,“ napsala spisovatelka Corrine Averissová na twitter. Inspiraci v její knize tak našel podle všeho jenom ilustrátor, a za to zřejmě Meghan nemůže…

Fotogalerie
70 fotografií