Prostřednictvím webové stránky nadace Archewell, která pro vévody funguje i jako minimalističtější verze profilu na sociálních sítích, zveřejnili sépiový snímek Archieho ze dne jeho druhých narozenin. Malý rošťák je ke kameře otočen zády a v ruce drží balonky. Ke snímku Meghan a Harry nepřipojili gratulaci či poděkování za krásná přání, která se k nim nemají jak dostat, ale žádost o pomoc s utlumením koronavirové pandemie v těch nejvíce zasažených regionech.

Harry a Meghan na webu uvedli, že 80 procent z miliardy dosud podaných dávek vakcín proti covidu bylo aplikováno v bohatších zemích. „I když máme pocit, že je návrat k normálnímu životu za rohem, je třeba si uvědomit, že ve většině zemí, zvláště v těch rozvojových, distribuce vakcín ještě nezačala,“ informovali čtenáře.

Dodali, že si neumí představit lepší způsob poctění synových narozenin, než že lidé, pokud si to mohou dovolit, darují pět dolarů (cca 110 Kč) na nákup vakcín pro obyvatele v rozvojových zemích. Tato částka má pokrýt náklady na nákup jedné dávky.

„A protože jsme byli schopni zajistit podporu několika neziskových organizací, každých pět dolarů od vás automaticky navýšíme na dvacet, čímž pokryjeme náklady dalších čtyř dávek,“ slíbila v prohlášení manželská dvojice, která zaštítila nedávno uskutečněný charitativní koncert VAX Live na podporu očkování proti koronavirovému onemocnění.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Fotogalerie
86 fotografií