O tom, že za únorovou explozí na Provaznické ulici v Ostravě-Hrabůvce je vaření pervitinu, se mezi lidmi spekulovalo od počátku.

„Doposud zajištěné důkazy svědčí o tom, že příčinou vzniku výbuchu a následného požáru byla neodborná manipulace s chemickými látkami při nelegální výrobě pervitinu,“ potvrdila policejní mluvčí Eva Michalíková.

Po výbuchu na tom byl nejhůře pravděpodobný strůjce výbuchu, narkoman (37) skončil v kritickém stavu na popáleninovém centru.

Prý toho lituje

Z nejhoršího se muž dostal, byl vyslechnut a také obviněn z nelegální výroby drog. „Komisaři se do výslechu doznal a svého jednání litoval,“ sdělila policistka Michalíková.

V osudný den měl muž přijít na návštěvu za svým známým (48) v jehož bytě se měli spolu pustit do výroby pervitinu. V plánu bylo vyrobit 400 gramů drogy. Jenže kvůli ne zrovna odborné manipulaci se něco zvrtlo a došlo k obřímu výbuchu.

Kumpán prchal v trenclích

Explozi odneslo zraněním šest lidí, 40 bylo evakuováno. Nájemníci ztratili své domovy a drtivou většinu osobních věcí. Statika domu je poškozená a zatím se neví, zda půjde nějak opravit.

Starší z vařičů ihned po explozi uprchl, podle svědků jen v trenýrkách, byl však brzy nato policií zadržen a poslán do vazby. Mladší ležel na hraně života a smrti přes dva měsíce v nemocnici. Teď mu však po zlepšení jeho stavu hrozí až deset let basy.

VIDEO: „Tchýní vymrštil výbuch z postele!“ popsal hrůzu zeť Karel (56).

Video
Video se připravuje ...

„Tchýní vymrštil výbuch z postele!“ popsal hrůzu zeť Karel (56) Karel Janeček

Fotogalerie
21 fotografií