Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Petr (25) neunesl že má expřítelkyně jiného, a tak je oba zkusil přejet: Draze za to zaplatí

Muž v Sokolově úmyslně srazil chodce. Dostal 16 let.
Muž v Sokolově úmyslně srazil chodce. Dostal 16 let.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
4. května 2021
15:08

Neunesl, že si jeho bývalá našla novou známost, ve vzteku sešlápl plyn a chtěl je přejet. Teprve 25letý Petr Oswald ze Sokolovska za to má zaplatit 16 lety svého života. Soud ho poslal do vězení za dvojnásobný pokus o vraždu a odvolání zamítl. 

Mladík trvdil, že dvojici zabít nechtěl. „Mrzí mě, co se stalo,“ prohlásil. Jenže Oswaldovu tvrzení, že bývalou přítelkyni a jejího partnera nechtěl zabít, soudce neuvěřil. I průměrně uvažující člověk podle Zelenky musí vědět, že když najede do někoho autem, může způsobit smrt.

Událost se odehrála loni 15. dubna. Oswaldova bývalá partnerka odmítla navázat s ním nový vztah. Mladík proto ji a jejího přítele pronásledoval autem a nakonec na ně rychlostí 36 kilometrů v hodině nacouval. Nový partner stačil ještě na poslední chvíli ženu odstrčit, ale jeho auto porazilo. Na zemi ho Oswald dvakrát uhodil pěstí do obličeje a způsobil mu k poraněním od vozu ještě dvojitou frakturu čelisti.

Kauzu chtěl senát kvůli různým výpovědím jeho bývalé přítelkyně a rozporům ve znaleckých posudcích vrátit prvoinstančnímu Krajskému soudu v Plzni k novému projednání. Podle předsedy senátu Martina Zelenky však napadená žena opakovaně popsala celý incident. Hodnocení věrohodnosti její výpovědi pak náleželo pouze soudu.

Soud odmítl mladíkovu výpověď, podle které na muže ležícího na zemi již neútočil, naopak ho chtěl oživit. Podle Zelenky toto vysvětlení ale naprosto nevysvětluje, jak mu mohl způsobit závažná zranění obličeje. „V tomto směru nemůže obhajoba obstát,“ prohlásil.

Mladému muži hrozilo až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Obžaloba ho ještě vinila z nebezpečného pronásledování, ze kterého ho však osvobodil již prvoinstanční soud. Státní zástupce odvolání nepodal.

Oswald musí partnerovi své bývalé přítelkyně zaplatit náhradu škody 300.000 korun. Muž požadoval milion, protože stále trpí úzkostmi a měl dlouhotrvající bolesti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání