Vtrhl do banky a hrozil násilím! Po muži, který se v pondělí odpoledne dopustil loupežného přepadení, pátrají policisté. „Vstoupil do provozovny, kde si pod pohrůžkou násilí vyžádal vydání finanční hotovosti, následně z místa utekl pryč,“ popsala Blesku mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

„Kriminalisté celý případ prošetřují pro podezření z trestného činu loupeže,“ dodala mluvčí s tím, že pachateli hrozí až desetileté vězení. Kriminalisté vyslechli všechny lidi a prozkoumali kamerové záznamy, které následně zveřejnili.

Muži by podle policistů mělo být přibližně padesát let, je 170 cm vysoké štíhlé postavy a má hnědé prošedivělé vlasy. „V době přepadení měl na sobě tmavé oblečení a žlutý respirátor. Z kamerového záznamu je zřejmé, že měl zavázanou pravou ruku, nicméně nelze vyloučit, že se jedná pouze o pokus zmást policisty,“ uvádí mluvčí.

Podle oficiálních statistik je to letos celkem třetí přepadení banky v rámci celé České republiky, za celý rok 2020 kriminalisté řešili celkem osm takových případů.

Video
Video se připravuje ...

Přepadení banky na Smíchově (3. května 2021) Policie České republiky

Fotogalerie
23 fotografií