Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ina T. hodnotí Mercedes Benz Prague Fashion Week: Retro Moravcová a obnošená Schneiderová!

/
  • Módní policie MBPFW
    4. května 2021 ● 05:15

    Prestižní módní akce Mercedes Benz Prague Fashion Week mnohým sice akcentuje jen kumulaci celebrit, insiderů a fashion victims, přesto si zvládá zachovávat i roli uznávané platformy československých návrhářů. Přes miliónové ztráty ze zrušené jarní edice a stále omezující podmínky květnový termín nestornovali, ale vtiskli mu podobu autokina promítajícího na plátně catwalk modelek.

    Ani po zvěčnění přítomnými fotografy lačnící příchozí nebyli ochuzeni a street style zóna navzdory covid opatřením poskytla zadostiučinění jejich několikahodinovému domácímu stylingu. Že celý ten cirkus přes všechny překážky funguje, a navíc je letos díky online vysílání přehlídek inkluzivním a přístupným pro všechny fashion nadšence, je pak zásluhou letitého principála módní manéže Lukáše Loskota. Právě on úroveň představení rok od roku zvyšuje jak díky spojení s celosvětovými týdny módy, tak vysokými nároky na návrháře i svůj tým.

    Ročník prokazující, že móda není uzavřená jen pro vyvolené, zlákal i zástup celebrit, jejichž stylovost se dostává na hranu karikování z instagramu odkoukaných modelů, které osobitost i originálnost logicky zamítají. A výjimek, ponechávající si svůj svéráz, potvrzující výše zmíněné pravidlo je tak čím dál méně.

  • 1.

    Nikol Moravcová - Retro sekretářka: 4

    Nikol Moravcová
    Autor: Profimedia

    Fashion week sic patří mezi společenské události, eleganci nevyžaduje a pomyslná runway návštěvníků očekává hlavně vytříbenost i dráždivé momenty prezentující individualitu a schopnost nositele jít mimo svoji komfortní zónu. Nikol sice vsadila na trend objemných, v ramenou nařasených rukávů, který v kolekcích nadále rezonuje. Ovšem střih šatů s vysokým rozparkem, detail knoflíků na manžetách i barevná jednolitost s lodičkami odkazuje k retro modelům sekretářek pyšnících se obřími rameny a vyskytujících se v seriálech typu Dallas.

  • 2.

    Jitka Schneiderová - Neustále nošené boty už příště vynechat: 2

    Jitka Schneiderová
    Autor: Profimedia

    Je stálicí fashion weeku, jež k přehlídkám přirozeně patří jak pro svůj upřímný zájem o domácí tvorbu, tak pro své efektní modely. I ona cílila na objemné rukávy a její volba šatů s florálním motivem ve skvělé modro černé kombinaci byla o poznání povedenější než u její kolegyně. Škoda stále stejných páskových lodiček, jenž se tak často u jejích modelů vyskytují, a dodávají nadbytečný lady feeling ve chvíli, vyžadující osobité kouzlo kontrastu.

  • 3.

    Denisa Dvořáková - Podprsenka v saku je pasé: 3-

    Denisa Dvořáková
    Autor: Profimedia

    Ve světě úspěšná topmodelka a bývalá partnerka Jakuba Prachaře oblékla dle pokrčení látky oblek ze lnu, k němuž jistá mačkavost náleží. Vzdor svým módním zkušenost ke kompletu zvolila černou podprsenku, působící jako závan přežitého, patřící k lokálním, křivky těla při každé příležitosti obnažujícím personám. Ač je sako s delšími bermudami z H&M vcelku povedené, silně kontrastní, vnady a břicho odhalující podprsenka představuje volbu daleko za módním zenitem.

  • 4.

    Andrea Bezděková - Na vlnách podivna: 4

    Andrea Bezděková
    Autor: Profimedia

    V prazvláštní́ variaci dorazila modelka a přítelkyně v seriálech ukotveného a davy fanynek obdivovaného herce Marka Lambory. Bilá košile s ohrnutým stojáčkem spolu s černým, k BDSM kultuře odkazujícím harness postrojem tvoří jisté pouto. To však narušuje nejen další vrstva outfitu v podobě klasicky střiženého elegantního saka, ale především do jemného zvonu rozvolněná saténová sukně. Ta je ke zbytku stejně nesmyslná jako hrubé kanady, které se v rámci kombinace nekombinovatelného sice nosí, ale nesmí postrádat koncept. Vršení odlišných jednotlivostí, gradujících odchylnými směry, jež se s celkem nijak nepojí, stvrzují, že je nositelka ve stylingu stále módní múzou nepolíbenou novickou.

  • 5.

    Eva Che - Módní experimentátorka: 1

    Eva Che
    Autor: Profimedia

    Že nepatří do brázdy mainstreamem protnutého průměru, dokazuje modelka už roky nejen svými modely na prestižních akcích, ale nově i sestřihem. Vyholená hlava s ponechanými pramínky kolem uší je jen pro jedince zvládající odmítat tlak společnosti na dlouhé vlasy jako znak ženskosti. Outfit od návrhářského dua La Formela kontrastující v délkách trendy popírajícího krátkého saka i stylingem laclových kalhot umně doplnila o extravagantní boty ve tvaru kachníku zobáku. Co by u jiného působilo afektovaně, je u ní nenuceným, z ryzí osobitosti vyvěrajícím pudem bourajícím zábrany jako demoliční koule.

     

    Denisa Pfauserová
    Autor: Profimedia

    Vysoko do pasu sahající, k postavě nelichotivé kalhoty střihu paper bag, do nich zastrčená sterilní bílá košile a davy oblíbená džínová bunda světlého odstínu. Outfit herečky známé z filmu Řachanda zosobňuje spolu s rudou cross body kabelkou barevně bojující s odstínem kalhot a béžovými, obnošenými oxfordkami, městskou casual variaci ztrácející se v zástupu šedé průměrnosti, jež by sotva obstála na ulici, natož na nejdůležitější módní akci roku očekávající od návštěvníků individualitu a svébytnost.

     

    Fotogalerie
    8 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

frantacizek: netuším, jestli si ta asijská žena může dovolit krátký sestřih s tímhle tvarem obličeje, řekl bych spíše, že ne. Zbytek na ni nehodnotím, přijde mi to jako skvělý zahradní koncept, chybí jen sekačka na trávu. Ale osobité to je

(05. 05. 2021 10:48)

xoxo: Ta Asiatka je opravdu docela osobitá - u ostatních se nedá mluvit o něčem, za čím bych se na ulici ohlédnul. Moravcovou jsem v podstatě už zazdil - ta jen zaplápolala a už dávno vyhasla. Ostatní neznám, jen Schneiderovou si pamatuju z kadeřnictví, kde jí pravidelně zhušťují její slabé vlasy.

(04. 05. 2021 11:42)

Kateřina Bujnochova: Holá hlava je teď módní trend jo...svět s v pr... obrací

(04. 05. 2021 10:12)

Marketa Nováková: I Moravcová je všude a ještě vypadá jak krabice. Proč všichni nosí ty obří ramena? Vypadají jak nakladače

(04. 05. 2021 08:29)

jajas: Ta Schneiderová je taky v každé "zádeli"!

(04. 05. 2021 07:39)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy